avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua.

Am si eu o intrebare

Am primit o casa de la tatal meu care mi-a facut donatie pe ea.

Cum poate si sotia mea sa devina propietara pe 50 la suta din ea?
Adica sa fie un bun comun ?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:12, 15 Octombrie 2014
Nefiind un bun dobandit in timpul casatoriei nu va intra in regimul comunitatii matrimoniale de bunuri, ca fiind bun comun in devalmasie (fara cote-parti ). Poate fi in schimb bun comun in cote parti egale, daca asa doriti> Mergeti la notar si vindeti jumatate din bun sotiei.
Pai daca vinde jumatate si este casatorit sub regimul comunitatii legale ce valoare are vanzarea ??!
Stimate user aveti la indemana doua posibilitati
1. Fie ii donati Sotiei vota de 1/2 din imobil. Donația între soți fiind revocabila.
2. Schimbati regimul matrimonial in unul convențional si introduceți bunul propriu in comunitatea legală.
Donati-i o cota, macar in varianta asta va puteti razgandi si revoca donatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc ... Jydanul68 Jydanul68 Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc sa o trec in acte si pe sotia mea,cum procedez? (vezi toată discuția)
Donatie Stanciut Stanciut Daca am primit donatie un apartament o pot trece si pe sotie pe contract? Sau sa fac contract nou? (vezi toată discuția)
Cota parte apartament sotie cumparat inainte de casatorie JohnRomero JohnRomero Buna ziua, Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar. Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin ... (vezi toată discuția)