avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont Bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont Bancar

Buna ziua , am facut taxa de succesiune impreuna cu mama mea pentru mostenirea lasata de tatal meu. Tata mai avea un cont la cec pe care era o suma de bani, inainte de a face taxa de succesiune cand am fost la CEC ni s-a spus ca se pot retrage banii din cont dupa ce se face taxa de succesiune , aceasta a fost facuta , cine poate retrage acei bani?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:05, 13 Octombrie 2014
Cel care,in urma succesiunii, a primit banii de la CEC,dupa impartirea mostenirii
Acel cont bancar ar fi trebuit prins in activul succesiunii pe care dvs si mama dvs o dezbateti.

Daca nu ati facut acest lucru solicitati a se face un supliment la certificatul de mostenitor.

Cu certificatul mergeti la banca atat dvs cat si mama dvs daca nu ati facut si un partaj voluntar al bunurilor succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune danielapreda danielapreda Buna ziua, Tatal meu a decedat in august 2015 iar mama in decembrie 2015. Noi suntem doi frati si am dori sa facem succesiunea. Cand a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)