avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament: tranzactie cu plata pin banca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament: tranzactie cu plata pin banca?

Cumparatorul prefera sa plateasca prin banca contravaloarea apartamentului. Care ar fi procedura, in mod normal? Se autentifica mai intai actul de vanzare-cumparare la notar?
Sunt aspecte la care ar trebui sa fiu atent?
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 19:12, 14 Octombrie 2014
Vorbiti cu notarul.
Plata se poate face rapid si sa va intre foarte repede banii in cont.
Aveti dreptul de a fi asistat si de avocat la vanzare.
La retragerea banilor din banca veti plati un comision.
cdadan a scris:
Cumparatorul prefera sa plateasca prin banca contravaloarea apartamentului.

Va deschideti un cont in banca pe numele dumneavoastra. Notarul va ajuta apoi in relatia cu banca in asa fel sa se semneze contractul de vanzare-cumparare in siguranta, in sensul ca atunci cand notarul elibereaza actele, banii sa fie in banca.

cdadan,
Şi eu am vândut o locuinţă şi am primit banii prin această modalitate. Procedura a fost următoarea: am făcut la notar toţi paşii pentru vânzare (depus acte, cerere pentru a se constata că locuinţa nu e ipotecată) şi, în ziua când formalităţile au fost finalizate, am fost iniţial la notar şi am semnat actele, notarul ţine toate actele la el, gata semnate, iar cei doi parteneri de tranzacţie merg la bancă unde are loc transferul banilor din contul cumpărătorului în contul vânzătorului. După aceasta, cu dovada de la bancă a plăţii (atât documentul de la cumpărător, că a transferat banii în contul indicat de cumpărător), cât şi cu documentul de la cumpărător care atestă că i-au intrat banii în cont, notarul va înregistra contractul de vânzare/cumpărare şi gata tranzacţia. Este mult mai simplu şi mult mai sigur aşa. Nu trebuie să staţi să mai munăraţi ori să aveţi grija că banii ar putea fi falşi. Nu aveţi absolut niciun risc. Mai mult, eu nu aveam banii pentru a plăti onorariul la notar înaintea tranzacţiei şi am stabilit cu notarul să plătesc după ce îmi intră banii în cont şi, deci, am plătit la notar din banii care mi-au intrat în cont, după ce m-am întorc cu cumpărătorul de la bancă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Procedura notariala ALIP ALIP Sunt proprietar al unui teren in Romania dar traiesc in strainatate. Nu exista nici un fel de probleme referitoare la proprietate, situatia fiind absolut ... (vezi toată discuția)