Solicit de o lamurire importanta - prin decizia tribunalului se dispune desfiintarea unei sentinte civile si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta de fond deoare judecatorul nu semnat sentinta, iar cauza este repartizata la alt complet de judecata si acesta sa dea o hotarare total opusa primei hotarari, este posobil?
SA FIU MAI EXPLICIT:
- s-a emis o hotarare judecatoreasca de catre judecatoria X si a fost comunicata partilor;
- s-a facut apel la tribunalul Y, iar tribunalul prin decizie dispune desfiintarea acesteia si trimite cauza spre rejudecare la aceiasi instanta de fond deoarece hotararea nu a fost semnata de catre judecator;
- judecatoria X repartizeaza cauza la alt complet de judecata, iar acesta da o hotarare care este contrara in totalitate fata de prima.
Intreb: este posibil acest lucru?
Da este posibil si logica este ca in Romania jurisprudenta (romaneasca) nu este izvor de drept (conform teoriei inca astazi folosita), ca urmare in practica apar solutii diametral opuse date la situatii asemanatoare, identice sau chiar acelasi dosar. Intradevar se fac auzite voci (din ce in ce mai multe) care afirma (si pe buna dreptate) ca aceste practici trebuiesc indreptate si desi multi sunt de acord cu acest punct de vedere, totusi acest lucru nu se intampla in mod unitar la nivelul instantelor din tara si nici macar in cadrul aceleiasi instante. Asta e.
Procedura
dardamian
Ce inseamna ca un tribunal \"Admite ca fondat recursul introdus de reclamantul ..... împotriva sentinţei civile nr. ........pronunţată de Judecătoria ... (vezi toată discuția)