avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SC

Solicit sprijin in infiintarea unei societati comerciale in scopul abilitarii ca serviciu extern de prevenire si protectie in domeniul securitatii si sanatatii in munca (de abilitare ma ocup eu). SC-ul trebuie sa aiba coduri CAEN specifice SSM, PSI precum si organizarea de cursuri. Sunt interesat si de servicii de contabilitate si relatii de munca, cu mentiunea ca pana la abilitare (poate sa dureze si trei luni) sa gasim un comun acord de plata minima - in aceasta perioada nu pot factura nimic. Astept oferte de pret.
Cel mai recent răspuns: Panaite , utilizator 14:56, 15 Octombrie 2014
In primul rand trebuie sa obtineti de la registru dovada rezervarii denumirii firmei.
Se trece apoi la etapa de redactare a actului constitutiv + declaratie pentru fiecare asociat in parte din care sa rezulte ca persoana indeplineste cerintele legii pentru a avea calitatea de asociat/administrator in firma. Atentie - daca intentionati sa infiintati un SRL cu asociat unic si mai aveti un alt SRL tot cu asociat unic, nu veti putea sa faceti asta decat daca mai aduceti un asociat fie in firma veche, fie in firma noua.
Va trebuie dovada sediului social, dovada consemnarii capitalului social...ati inceput procedura deja, sau sunteti in stadiu de proiect ?....v-as putea consilia in acest demers, dar as avea nevoie de cateva informatii suplimentare....daca dosarul este complet la depunere, veti putea sa obtineti inregistrarea firmei in maxim 5 zile.

Cu stima,
avocat Mariana Lazar
Nu mai am alta societate. Doresc un SRL cu asociat unic. Sediul social va fi in locuinta personala. Nu am inceput procedura.
relativ la sediu, v-as sfatui sa incheiati un contract de comodat ca sa puteti deduce o parte din cheltuielile cu intretinerea imobilului pe firma.
puteti sa incheiati si contract de inchiriere, dat asta presupune o serie de formalitati la nivel de administratie finanaciara (inregistrarea contractului, impozitarea venitului din chirie, declaratie de impozit pe venitul global, plata impozitului)....cam prea complicat... daca doriti consiliere sau reprezentare juridica pentru inregistrarea firmei, putem sa discutam, sunt avocat de profesie.

o zi buna,
av. mariana lazar
Oricum stau in locuinta tatalui meu, asa ca oricum trebuie un contract de comodat. Sigur ca vreau sa vorbim. gabi.tutuianu@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare modificare asociati, administrator si sediu social mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. Suntem un SRL cu doi asociati care am hotarat sa cesionam partile sociale unor persoane fizice, respectiv 2 ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl angcris angcris Vreau sa infiintez un SRL. Cu ce trebuie sa incep ? Care sunt pasii de urmat ? Te poti ocupa singur de infiintare sau e mult mai comod sa apelezi la un avocat? ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat adno adno buna ziua !pentru a infiinta o firma - domeniul salon de coafura-frizerie ,nu detin spatiul ,urmeaza sa inchiriez un spatiu: pot incheia un contract de ... (vezi toată discuția)