avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cost eliberare acte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cost eliberare acte

Buna ziua , Cumnata mea este stabilita de cativa ani in strainatate.La ultima vizita in tara si-a schimbatul certificatul de nastere ( din model vechi ,in cel nou albastru ) De curand a observat ca in noul certificat are cnp-ul gresit ...........are o cifra trecuta gresit. In buletin cat si pasaport este acelasi .
Mi-a trimis imputerniciri ptr schimbarea certificatului de nastere cat si a buletinului ( este expirat de cativa ani )
As dori sa stiu cat ar costa aproximativ eliberarea certificatului si buletinului .
Cel mai recent răspuns: betty_dumy , utilizator 21:43, 14 Octombrie 2014
Cartea de identitate costa 12 lei. Amenda este intre 40 si 80 lei. Pentru certificat tinand cont de faptul ca pare a fi o greseala a ofiterului de stare civila nu ar trebui sa vi se ceara decat taxa de timbru in valoare de 2 lei. Daca insa nu este o greseala a ofiterului amenda este intre 100-200 lei.
este sigur greseala...............ptr ca este trecut gresita doar 1 cifra din cnp.......cand si-a schimbat certificatul la inapoiat pe cel de tip vechi si sa eliberat acesta.........deci nu este vina ei ca i-au trecut gresit.
Avand procura ( atat ptr certificat cat si ptr buletin ) presupun ca i le pot scoate eu,nu?
Daca aveti 2 procuri speciale da, intrucat fiecare serviciu trebuie sa va retina un original. Banuiesc ca procura pentru buletin a facut-o la ambasada sau consulat (nu ati mentionat tara in care se afla cumnata dvs.)ca altfel nu este valabila. Pentru certificat poate sa faca procura si la un notar care are apostila de la Haga in schimb pentru buletin procura se face doar la ambasada sau consulat. Oricum si d-na avea datoria de a citi documentul in momentul primirii lui. Acum sa speram ca functionarul isi va recunoaste greseala si veti fi multumita si dvs.
Da , sunt facute 2 procuri ,una ptr ceertificat si una ptr buletin la consulat , in Spania .Da aveti dreptate ca trebuia sa verifice..........si nu ar fi vazut nici acum ,daca nu i-ar fi trebuit acolo ca sa scoata niste acte......deci cei de la consulat i-au vazut greseala.........probleme este de vreo 7 ani cred.........atunci a scos certificatul de nastere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp gresit alinasadoveanu alinasadoveanu Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificate de nastere yram_tl yram_tl buna ziua ,sunt in spania am doi copii gemeni nascuti in spania ,nu sunt casatarita legitim, din ce loc pot scoate cerificatele de nastere romanesti? tatal ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit gabi478 gabi478 Buna ziua , Situatia mea este un pic diferita , deoarece pe certificatul de nastere am un CNP iar pe buletin altul , greseala s-a facut in momentul in care ... (vezi toată discuția)