avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate sa imi ia copilul rezultat in urma unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate sa imi ia copilul rezultat in urma unui concubinaj?

Buna seara. Traiesc in concubinaj cu barbatul cu care am un copil in varsta de sase luni in casa parintilor lui. Dupa ce am nascut a devenit violent atat verbal cat si fizic cu mine si cateodata verbal cu copilul. Avand in vedere ca am ramas gravida la scurt timp dupa ce am ramas fara loc de munca, atat alocatia cat si ajutorul pentru copil sunt trecute la el in cont iar mie nu imi da nici un ban. Din cauza comportamentului lui fata de noi am decis sa plec luna tecuta, dar nu a vrut sa imi dea copilul nici el nici parintii lui. Vreau sa stiu ce sanse am ca fetita sa ramana la mine? Si daca o iau si plec fara sa anunt ma poate acuza de parasire de domiciliu atat timp cat nu suntem casatoriti legal, dar copilul ii poarta numele si are domiciliul la el? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:04, 21 August 2018
Felicitari, chemati 2-3 persoane sa va ajute, sa aveti aproape impachetat si plecati.
Proprietarul are dreptul de a nu permite intrarea in apartament a altor persoane.
Nu cred ca o va ajuta cineva la impachetat...

Problema este cum sa iesiti cu minorul din casa.
Inteleg ca ati rezolvat celelate probleme si aveti deja acte care sa dovedeasca ca locuiti legal la noua adresa unde va veti muta.
Se vor face verificari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar de ce-o speriati asa pe biata femeie? "se vor face verificari". Pana se fac verificarile respective are timp sa-si puna 3-4 vize de flotant pe buletin.
Iar daca dna isi scoate lucrurile afara, cele 2-3 persoane o pot ajuta sa le transporte si pot fi martori in caz ca o bruscheaza concubinul sau parintii acestuia.
Situaţia e urâtă, şi ştiţi de ce? Până se obţine hotărârea de Ordonanţă privind domiciliul minorului, şi asta poate dura, domnul are aceleaşi drepturi asupra copilului ca mama.
Eu îi recomand doamnei să se mute într-o casă cu părinţii sau cu rude, să nu stea singură.
Este sub protecţia legii doar după ce va avea o sentinţă judecătorească.
Apoi, poate să se gândească şi la autoritatea părintească...comună, evident şi la programul de vizită.#-o
O sa locuim in casa pe care urmeaza sa o primesc moștenire ( e o chestiune doar de act) împreună cu mama mea. Cat despre plecat trebuie sa prind momentul cand toata lumea e sch 1, de împachetat ma descurc singura pt ca nu e prima data si o sa chem o prietena sa stea cu copilul pana pun eu lucrurile in masina (proprietate prrsonala).

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Variante Floricica2020 Floricica2020 Buna seara, sunt salariata, sotul vrea divortul si voi sta in chirie, apartamentul este pe numele lui, are importanta chiria ca sa cer domiciliul copilului ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu copil minor DariaIoanaIlinca DariaIoanaIlinca Am o relatie de concubunaj din care a rezultat o fetita de 2 ani . vreau sa parasesc domiciliul concubinului pentru ca este agresiv verbal dar si fizic .Ce ... (vezi toată discuția)