avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate sa imi ia copilul rezultat in urma unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate sa imi ia copilul rezultat in urma unui concubinaj?

Buna seara. Traiesc in concubinaj cu barbatul cu care am un copil in varsta de sase luni in casa parintilor lui. Dupa ce am nascut a devenit violent atat verbal cat si fizic cu mine si cateodata verbal cu copilul. Avand in vedere ca am ramas gravida la scurt timp dupa ce am ramas fara loc de munca, atat alocatia cat si ajutorul pentru copil sunt trecute la el in cont iar mie nu imi da nici un ban. Din cauza comportamentului lui fata de noi am decis sa plec luna tecuta, dar nu a vrut sa imi dea copilul nici el nici parintii lui. Vreau sa stiu ce sanse am ca fetita sa ramana la mine? Si daca o iau si plec fara sa anunt ma poate acuza de parasire de domiciliu atat timp cat nu suntem casatoriti legal, dar copilul ii poarta numele si are domiciliul la el? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:04, 21 August 2018
Domnule coleg Lascoschi, pe bune daca nu suntem pe langa realitatea legala... o speriati inutil pe femeie, o induceti chiar in eroare cu chestiuni neadevarate.
Orice persoana poate permite accesul unui vizitator sau mai multi in domiciliul sau DE FAPT (adica poti sa nu ai acte acolo, nici flotant, nici proprietate, nici comodat, nimic), in limita in care nu disturba drepturile celorlalti locatari, proprietari etc.
Adica nu vin oamenii la mine cu trompete si vuvuzele cand doarme sotul, dar pot, impotriva vointei sotului/concubinului, sa-mi chem amicele sa stam la o cafea.
Incea rca sa il inviti pe tatal copilului la o mediere. Oricum este spre binele copilului constientizarea parintilor asupra a ceea ce inseamna cresterea si educarea lui. Un plan parental cat mai cuprinzator, uneori trezeste constiinta parintilor.
Kyty75 a scris:

Traiesc in concubinaj cu barbatul cu care am un copil in varsta de sase luni in casa parintilor lui. Dupa ce am nascut a devenit violent atat verbal cat si fizic ...



Kyty75 a scris:

O sa locuim in casa pe care urmeaza sa o primesc moștenire ( e o chestiune doar de act) împreună cu mama mea. Cat despre plecat trebuie sa prin momentul cand...


Mai sunteti inca in casa parintilor lui!? N-ati plecat!?
R e p e d e! :wave:

Aveti o casa ... (ma rog, o parte din casa, dar o aveti! fiindca mostenirea se transmite in clipa mortii celui care lasa mostenirea nu ...poimâine când se fac acte) aveti o mama, probabil ca pe copil il alaptati inca, si nu are sens sa va uitati in urma, cum nu trebuie va uitati cand vine viitura. Un om violent nu devine îngeraş prin trecerea timpului.
Daca v-a ramas in urma un papuc din doi, il puteti cere si pe-al doilea (e destul ca prietena dvs. sa stie ce ati avut acolo, pe langa ceea ce aţi apucat sa impachetati).
Si formulati imediat o cerere instantei (nu asteptati intai sa va angajati unde ziceti ca ati gasit, ca pana se judeca cererea ... capatati si vechime in munca. Sau asa se-ntamplă, din nefericire, prin instanteie bucurestene. Nu stiu unde sunteti dvs...)
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
romascanu, moderator
Buna dimineata. Eu am plecat cu copilu de 6 ani de acasa ca nu mai ma intelegeam cu sotu eram in concubinaj are domiciliu la el.exista sanse sami ia copilu.va multumesc
Ca mai sus, asta depinde daca aveti venituri sa intretineti copilul, un loc de cent de locuit si cine exact s-a ocupat de copil zi de zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Variante Floricica2020 Floricica2020 Buna seara, sunt salariata, sotul vrea divortul si voi sta in chirie, apartamentul este pe numele lui, are importanta chiria ca sa cer domiciliul copilului ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu copil minor DariaIoanaIlinca DariaIoanaIlinca Am o relatie de concubunaj din care a rezultat o fetita de 2 ani . vreau sa parasesc domiciliul concubinului pentru ca este agresiv verbal dar si fizic .Ce ... (vezi toată discuția)