avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Variante
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Variante

Buna seara, sunt salariata, sotul vrea divortul si voi sta in chirie, apartamentul este pe numele lui, are importanta chiria ca sa cer domiciliul copilului minor? Trebuie sa am o proprietate? Sau mai bine plecam la parinti in alt oras, este vazut mai bine in instanta? Pot fi acuzata de parasire domiciliu cand plec cu copilul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:03, 8 Martie 2020
Mutati-va acolo unde vreti sa stati, nu sa dea bine la proces.. Nu conteaza ca stati cu chirie, conteaza sa v-o permiteti si sa va ramana cat sa va intretineti si dvs si copilul, tinand cont ca si tatal e respomsabil in solidar cu intretinerea copilului, conteaza daca copilul e mai atasat de dvs decat de tata, daca dvs va ocupati de el..
Pot fi acuzata de parasire domiciliu

Asta nu inseamna nimic, nu sunteti in arest la domiciliu ca sa nu aveti voie sa va mutati.
Copilul cati ani are ?
oricum, ambii parinti exercita autoritatea parinteasca.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2020
gi-jane2, moderator
Plecați unde doriți, aveți liber arbitru!
Solicitați stabilirea domiciliului minorului la dvs, pensie de intretinere, etc; exercitarea autoritatii parintesti va fi, in proncipiu, comuna!
Foarte multe cliente m-au intrebat la inceput despre repercusiunile "parasirii de domiciliu", sintagma nereglementata, deci fara consecinte legale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu? Nicoleta20_14 Nicoleta20_14 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la cateva intrebari legate de divort: *daca imi copilul si plec la mama, se considera parasire de ... (vezi toată discuția)
Separare Lorena13 Lorena13 Buna ziua. Am o intrebare, daca ma puteti ajuta: Din casnicia cu sotul meu a rezultat un copil minor, acum are varsta de 3 ani. Noi, parintii avand locuinte ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea grija de un copil de 16 ani care are mama plecata in strainatate ,iar tatal este decedat? Nicunedelcu75 Nicunedelcu75 Mama minorului nu are posibilitatea sa se intoarca in tara,dar este de acord sa am grija de el.Ce pot face legal sa ramana la noi? (vezi toată discuția)