avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare cladire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare cladire

O societate comerciala a cumparat in anul 2008 o cladire si aproximativ 100 mp pamant in jurul acesteia, in extrasul de carte funciara sunt trecute la aceeasi pozitie "cladire si teren " 1200 mp. Pretul a fost de 220000 lei, la reevaluarea din 2011 valoarea a scazut, respectiv 150000 lei. Actionarul, cetatean strain, vrea sa vanda la 80000lei, sa inchida firma, care oricum nu mai are acticitate din 2011, inregistrata ca microintreprindere, neplatitoare de TVA, fiind scoasa din evidente de catre ANAF, deoarece nu a mai avut activitate. In 2008 contractul de vanzare cumparare a fost intocmit cu TVA, dar ulterior la un control, acesta a fost anulat deoarece vanzatorul nu a depus notificare cum ca vinde cu TVA.
Intrebarile mele sunt:
1.Intocmesc factura fara TVA?(la data cumpararii societatea era platitoare de TVA, dar asa cum am spus mai sus nu l-am putut deduce)
2.Pot fi probleme din cauza faptului ca pretul e mult mai mic decat cel de cumparare din 2008?(valoarea amortizata e mica, anul amortizarii complete ar fi fost 2048)
3.Societatea ce trebuie sa declare si sa plateasca la finante? 3% din valoarea de vanzare?(mentionez ca, cladirea e construita in anul 1972)
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Reevaluarea clãdirilor amortizate integral maria69 maria69 Am făcut o reevaluare la clădiri,majoritatea dintre ele erau amortizate integral. Amortizarea se mai calculează la valoarea reevaluată ? (vezi toată discuția)
Reevaluari shinnygaby shinnygaby Vineri, 9 Ianuarie 2015, 10:34 va rog sa ma ajutati intr-o problema urgenta: cladire achizitionata 2005 valoare 172.800; amortizrae lunara 360 ... (vezi toată discuția)
Rezerva reevaluare gresita 2211ele 2211ele O societate platitoare de tva si-a construit in regie proprie un minihotel in anul 2007-2008. Administratorul nu a adus justificare pentru materialele ... (vezi toată discuția)