avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... vreau sa obtin de la SPIT o situatie a bunurilor ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

vreau sa obtin de la SPIT o situatie a bunurilor mobile sau/si imobile cu care figureaza o persoana

Buna ziua! Sunt condilier juridic la o societate de recuperari creante, iar sefa mea m-a rugat sa ma interesez cum am putea obtine de la Serviciul Public de Impozite si Taxe o situatie a bunurilor mobile sau/si imobile cu care figureaza o persoana in evidentele fiscale ale institutiei. Mentionez ca am facut cerere la SPIT pentru a-mi elibera aceasta situatie, insa, in raspunsul primit de la ei, scrie ca, in conformitate cu art. 11 alin.2 din O.G. nr. 92/2003 privind codul de procedura fiscala, societatea noastra nu se incadreaza in niciuna din categoriile de institutii care pot primi astfel de informatii si, in concluzie, pu pot da curs solicitarii pe care am facut-o. Ma puteti ajuta si pe mine in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 22:53, 28 Mai 2009
Pai au procedat foarte corect si au dreptate, dvs nu puteti solicita asemenea informatii. Ceea ce puteti face este sa va adresati unui executor judecatoresc.
:D
Lucrand la o firma cu un astfel de obiect de activitate, trebuie sa va stiti aria de competenta, in calitatea dvs. de recuperatori.
In principiu dvs. puteti face doar ceea ce creditorul poate face, in temeiul mandatului dat de acesta.
Va puteti adresa unui executor judecatoresc pentru obtinerea informatiilor dorite doar in cazul in care detineti un titlu executoriu si cereti executorului punerea lui in executare silita.

Cat despre unde se incadreaza societatea dvs...legislativ nu este consacrata aceasta profesie de recuperator de creante respectiv aceste societati, astfel ca, asa cum v-am scris, se aplica doar regulile mandatului.

La cartea funciara in schimb, s-ar putea sa aveti mai mult succes in aflarea informatiilor, dar neoficial:) Acum, cu conversia cartilor de pe hartie, se pot obtine informatii despre imobilele detinute de o anumita persoana si numai cunoscand numele, exista mai multe chei de cautare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de carte funciara ionionii ionionii Buna, Imi puteti spune cum sa procedez pentru [b]a afla numarul de carte funciara cunoscand doar adresa administrativa a imobilului[/b] (strada si numar de ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_io oana_io Buna ziua, as vrea sa stiu cum sa procedez daca am un titlu executoriu impotriva unei societati comerciale, iar executorul judecatoresc mi-a inapoiat dosarul ... (vezi toată discuția)
Numar de carte funciara ionionii ionionii Buna seara Imi puteti spune[b] cum sa procedez pentru a afla numarul de carte funciara cunoscand doar adresa administrativa a imobilului[/b] (strada si ... (vezi toată discuția)