Parinti au decedat de mult cat si bunicii din partea tatalui,suntem in viata 3 frati cat si sora tatalui ,ea detine toate actele in original,din pacate eu nu am nici o copie a acestor acte .Intrebarea este daca eu pot sa deschid succesiunea dupa bunica
(mama tatalui meu ) mentionez ca matusa nu imi da nici o copie la actele detinute de ea.
dupa mama nu avem nimic de dezbatut ,doar dupa tata avem ce dezbate.Acum aproximativ 20 de ani bunica din partea tatalui si matusa au cedat o parte din teren si casa in favoarea tatalui dar nu sa dus nimeni sa ridice acel document de la tribunal,intrebarea este daca acel document mai este valabil acum ?
Actul este la fel de valabil şi dacă este vorba despre o hotărîre judecătorească, şi dacă este vorba despre un act autentificat de notariatul de stat de la acea vreme sau, după caz, de un notar public (notarii publici şi-au început activitatea acum 19 ani).
Dacă e un act notarial, vă puteţi adresa arhivelor naţionale sau camerei notarilor publici.
Dacă imobilul se află într-o zonă în care la acea dată evidenţa era supusă regimului de carte funciară, puteţi consulta cartea funciară a imobilului.