Am lucrat 4 luni la firma A, contractul fiind pe perioada determinata si 6 luni jumatate la firma B, contract incheiat prin demisie. Nestiind ca se pot acumula cele doua perioada, am aflat la o saptamana dupa ce s-a facut incetarea contractului ca aveam 10 luni si 14 zile din cele 12 luni la stagiul de cotizare. Intrebarea mea e: as putea sa lucrez inca 2 luni la firma B,cu un contract nou si apoi postul sa fie desfintat si eu sa intru in somaj?
Nu trebuie sa se desfiinteze postul, ci angajarea sa se faca pe durata determinata de 2/3luni. Incetarea de drept a c.i.m. la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.
Multumesc de raspuns. Sunt totusi in dubii, datorita faptului ca al2lea contract de munca s-a incheiat cu demisia, si nu stiu de ce am impresia ca asta ar contribui in mod negativ. Binainteles, mi se pare absurd si sa mi se stearga cu buretele cele 6 luni.
Deci acesta ar fii planul, cac cei de la firma B nu au stiut cazul si sunt dispusi cu un alt contract sa ma reangajeze pe 2 luni, platindu-mi contributiile, ca eu apoi sa pot intra in somaj. Ideea e ca nici ei nu stiu foarte sigur, si mi-e teama ca sa nu fac vreo prostie, adica sa-i pun la cheltuiala iar apoi sa fie degeaba.
Am dreptul la somaj?
__miha
Buna.In urma cu 2 saptamini mi-am depus cererea de demisie la vechiul loc de munca fara preaviz,cerere acceptata si deci cartea de munca mi-a fost inchisa pe ... (vezi toată discuția)