avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Atragere fonduri prin 2%
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Atragere fonduri prin 2%

Avem ONG. Este primul an de functionare si doresc sa stiu ce pasi sunt necesari pentru obtinerea declaratiei 230.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:16, 16 Octombrie 2014
Da, se pot personaliza formularele 230, sa precompletati denumirea ONG-ului, codul de inregistrare fiscala si numarul de cont, sa le fie mai usor celor care vor sa va directioneze cei 2% sa le completeze. In fond puteti precompleta acea rubrica si in formulare 200 pe care sa le distribuiti celor care fiind PFA sau exercitand protesii liberale de exemplu au obligatia de a depune acel formular la organul fiscal... Au fost cateva cazuri in care niste organe fiscale au ”strambat din nas” la adresa unor formulare precompletate, insa nu e nicio baza legala pentru a fi refuzate si un refuz ar fi un abuz care se pedepseste....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong mibas mibas Salut. la mine la serviciu (la stat) liderul de sindicat vrea sa faca un ong si bani donati sa fie folositi ca ajutoare sociale intre colegi. Se poate asa ... (vezi toată discuția)
Conditiile deductibilitatii sponsorizarii AphisG AphisG Buna ziua, Intrebarea mea este legata strict de conditiile in care sponsorizarile sunt considerate deductibile. Din legea 32/1994 am concluzionat ca nu ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% pentru ong giuseppe07 giuseppe07 Pentru donatiile de 2% din impozitul pe salariu cei de la finate elibereaza extras de cont pentru a vizualiza de la cine au provenit donatiile ? (vezi toată discuția)