avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cui se subordoneaza ANRE?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cui se subordoneaza ANRE?

Pe scurt: in zona in care locuiesc este constituita o Asociatie de Proprietari si reteaua de gaz s-a facut cu participarea in cota-parte a beneficiarilor. Initial, la lucrare au participat 30 de proprietari, iar cei care s-au bransat ulterior au achitat compensatia baneasca catre proprietarii care au participat la lucrare. Deoarece un vecin (care nu a participat la lucrarea initiala, desi a fost intrebat) a fost bransat fara a achita aceasta compensatie (refuzand s-o achite si dupa ce a fost atentionat) s-a facut sesizare la ANRE. Raspunsul primit de la ANRE (in termen legal) este halucinant si pare redactat "pe genunchi" (numele persoanei reclamate este gresit, se face o referire partiala la legea 123/2012, omitand partea esentiala si anume: Art. 13. - (1) Operatorul gestionează modul în care solicitantul va recupera contravaloarea sumei investite, din momentul punerii în funcţiune a obiectivului şi va calcula compensaţia bănească ce urmează să o plătească utilizatorul nou. In concluzie, desi GDF Suez este in culpa si ANRE a fost sesizat, suntem invitati sa ne rezolvam in instanta problemele. Cui pot sesiza aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 09:20, 15 Octombrie 2014
Din păcate în România această problemă se rezolvă doar în instanța judecătorească. În ultimii 8-9 ani nimeni nu mai are curajul de a semna vreun document care prevede o plată, deoarece se tem de eventualele repercursiuni penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru urgentarea unui bransament gaze? Dumitru_AA Dumitru_AA Buna ziua, Am depus documentatia pentru obtinerea unui bransament de gaze, am platit costurile bransamentului in data de 27.06.2017 si nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Speta bransament gaze - solicitare acorduri suplimentare fata de cel al investitorului initial dante1980 dante1980 In 2011 am cumparat in teren pozitionat la capatul unui drum de servitute care deserveste primele 2 loturi pe care proprietarii le.au lasat de izbeliste,pe ... (vezi toată discuția)