avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului...

Buna ziua! Pe data de 01.03.2008 la ora 04.00 AM am fost depistat de catre politia rurala Vanatori conducand autoturismul sub influenta alcoolului, 0.44 in aerul expirat iar apoi 0.9 in sange. Domnul politist mi-a facut in seara aceea proces verbal de contraventie: "... Fapta savarsita este prevazuta de art. 102 alin3 lit a OUG 195/2002 si sanctionata conf art 102 al 3. Mi-a dat amenda 450 lei si am platit-o! Dupa ce a venit rezultatul de la spital s-a intocmit dosarul penal: am dat declaratie, martorii etc... Dupa ce mi-a expirat perioada de suspendare cand am fost la polite sa-mi iau permisul mi-au spus ca am dosar penal si pot sa-mi dea permisul. Nu am primit nici o instiintare acasa ca sunt urmarit penal sau sa ma prezint la vreo audiere... nimic. Am fost la procuratura si acolo mi-au spus ca exista dosarul inregistrat la ei dar nu a venit. A dat procurorul de serviciu tel la posutul de politie si de acolo i s-a spus ca nu e gata dosarul, ca mai trebuie sa mai depuna cineva declaratie...(dupa 1an????). PV nu l-am contestat... Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 18:36, 26 Mai 2009
Recurgeti la seriviciilșe uni avocat pentru an u se vi se angaja si rapsunderea penala intrucit nu puteti fi snactionat de doua ori pentru acceiasi fapta
pentru problema asta imi trebuie un avocat din Galati? Pentru ca fapta s-a intamplat la Galati, iar eu acuma locuiesc in Bucuresti!
e cineva dintre avocati din galati? ca sa cer consultanta?
Nu puteti fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta.Mergeti cu un avocat la politie.la valoarea care v-a iesit, puteti primi si neinceperea urmaririi penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

0.9 alcoolemie in sange la prima prelevare la inml , mai am sanse la o recalculare? iverson_nio iverson_nio Buna ziua, Am fost prins de Rutiera Bucuresti pe sos Pipera conducand cu o alcoolemie in aer expirat de 0.41 la ora 06:20 am . Am fost la INML unde mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cerere urgentare finalizare dosar penal pentru alcool la volan dobrem13 dobrem13 Buna ziua, Acum un an jumate am fost prins conducand in stare de ebrietare, mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a retinut permisul.La momentul respectiv am ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului kokolyko kokolyko Buna seara, In data de 01.01.2011, la ora 5.00 am fost depistat de un echipaj al politiei rutiere, iar la testare a reiesit o valoare de 0.44 mg alcol pur ... (vezi toată discuția)