avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimarea apelului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimarea apelului

Am un proces pe rol in care am cistigat la fond.
Paratul a facut apel dar nu ne-am prezentat, ambele parti, decit odata si apoi niciuna dintre parti nu s-a mai prezentat, nici nu am facut mentiunea sa se judece in lipsa. Peste citeva sapatamini se implineste un an si exista riscul perimarii.

In cazul in care in continuare nu ne mai prezentam la judecarea apelului si acesta se perimeaza, ce se intimpla cu rezultatul de la fond? Se perimeaza si el sau perimarea priveste numai apelul si pot considera ca am cistigat procesul?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
ion minca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion minca , utilizator 01:47, 16 Octombrie 2014
Perimarea priveste doar apelul. Hotararea de fond ramane definitiva (definitiva si irevocabila) de la momentul pronuntarii hotararii de perimare.
Sentinta de la fond va deveni irevocabila (daca va judecati pe vechiul cod de procedura civila) si ceea ce s-a dispus intra in autoritatea de lucru judecat.
Multumesc pentru cele doua raspunsuri.

Banuiesc ca s-a judecat pe pe vechiul cod de procedura civila: dosarul este din 2012. Care ar fi diferenta pe noul CPC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare in lant - poate interveni perimarea? cismasu cismasu Am o mica nelamurire. Avem procese suspendate in lant. Solutia data in primul proces este: suspendat în temeiul disp. art. 244 C.P.C. până la ... (vezi toată discuția)
De la ce data incepe sa curga perimarea dosarului civil ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: - un dosar penal s-a dat in pronuntare la data de 20.02.2018, - hotararea /Apel s-a pronuntat la data de 06.03.2018 - ... (vezi toată discuția)
Proces irevocabil - proces penal? ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Am cistigat procesul la Negresti;la Satu-mare si la Cluj.La Cluj ne-a dat proces irevocabil. si a mai deschis citeva procese ptr acelasi teren dar pe ... (vezi toată discuția)