avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierdut hotarare divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierdut hotarare divort

Buna ziua. Scriu in numele unei cunostinte ce a divortat in urma cu 29 de ani in judetul Tulcea iar in prezent locuieste in jud Galati. Problema e urmatoarea , hotarea de divort a pierdut'o iar cu sotul nu mai tine legatura pentru a face o copie de pe hotararea acestuia. Am inteles ca se face o cerere la Judecatoria care a solutionat cererea de divort pt eliberarea altei hotarari sau unei adeverinte , insa tinand cont de perioada de 29 de ani banuiesc ca nici in arhiva nu se mai gaseste dosarul respectiv iar persoana in cauza nu mai stie numarul hotararii. Hotararea ii este necesara pentru preschimbarea cartii de identitate. Ce variante ar fi pt solutionarea situatiei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:57, 15 Octombrie 2014
Aceasta soluție este singura. Mergeți la instanța care s-a pronunțat divortul si solicitati o copie legalizata a respectivei sentinte. Sigur o veți găsi acolo.
pai persoana in cauza a trimis o cerere prin posta iar judecatoria i-a solicitat numarul de dosar, numar pe care persoana nu il mai stie. In plus nu cred ca dupa 29 de ani mai au arhiva.
cautati la starea civila sau la evidenta populatiei.
La ev. populatiei figureaza doar "divortat" atat. Tocmai ev. populatiei solicita hotararea in vederea eliberarii unei noi C.I.
sa apeleze la st.civila, poate este inscris nr. sentintei pe marginea actului de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie alternativa in vederea incheierii celei de-a doua casatorii fara actul de decizie definitiva jliviu jliviu Exista decizia de divort, persoana este divortata. S-a verificat in localitatea de resedinta la serviciul de evidenta a populatiei. Mai mult, s-a obtinut ... (vezi toată discuția)
Acte necesare eliberare hotarare divort RazvanUrseanu RazvanUrseanu Buna seara, Imi puteti spune de ce acte am nevoie pentru eliberarea unei Hotarari de divort?? Mentionez ca acel divort a fost undeva prin 1966-1968. Din ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort pt. eliberare c.i persoana de sex m eugen82 eugen82 a auzit cineva ca mai nou unei persoane de sex masculin sa i se ceara hotarirea de divort pentru eliberarea cartii de identitate? caci starea civila ar fi ... (vezi toată discuția)