avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solutie alternativa in vederea incheierii celei de-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solutie alternativa in vederea incheierii celei de-a doua casatorii fara actul de decizie definitiva

Exista decizia de divort, persoana este divortata. S-a verificat in localitatea de resedinta la serviciul de evidenta a populatiei. Mai mult, s-a obtinut numarul si anul deciziei (divortul s-a pronuntat acum 13 ani, in alta localitate decat cea de resedinta).
Avand in vedere ca nu se cunoaste numarul dosarului, si durata relativ mare care s-a scurs de la pronuntare, probabilitatea de recuperare a hotararii este destul de mica, mai ales ca - mai mult ca sigur - dosarul s-a clasat/este intr-o arhiva.
Persoana doreste sa se recasatoreasca si nu a stiut ca trebuie sa aiba acest act. Cununia este programata la sfarsitul acestei luni.
Intrebare: daca nu se reuseste gasirea acelei hotarari in arhiva judecatoriei, ce alternativa exista ca persoana sa se casatoreasca? In secundar, ce alta sursa ar putea gasi ca sa identifice numarul de dosar, care am inteles ca este foarte important pentru localizarea/gasirea deciziei?
Cel mai recent răspuns: ContSters84919 , utilizator 09:29, 12 Iulie 2016
Solicitati de la starea civila unde ati fost ultima oara casatorit, un duplicat al certificatului de casatorie. Pe marginea acestui document sunt notate atat hotararea de divort cat si nr. de dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut hotarare divort shakuri shakuri Buna ziua. Scriu in numele unei cunostinte ce a divortat in urma cu 29 de ani in judetul Tulcea iar in prezent locuieste in jud Galati. Problema e urmatoarea , ... (vezi toată discuția)
Sentință divorț pierdută claudiasubotin claudiasubotin Bună ziua, Vă solicit ajutorul referitor la pierderea sentinței de divorț a soacrei mele în vârstă de 90 de ani, (demență, Alzeihmer, aflată sub ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort SICLING SICLING Va rog, sfatuiti-ma cum sa fac: fratele meu, care nu este in tara in acest moment, urmeaza sa se casatoreasca. Am inteles ca este nevoie ca la starea civila sa ... (vezi toată discuția)