avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare salariat, diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare salariat, diurna

Sunt firma de paza si interventie si am salariati care pazesc obiective in diferite localitati si vreau sa stiu daca le pot acorda diurnal de 13 lei pe zi.Mentionez ca nu stau acolo si se intorc acasa la sfarsitul orelor de program(lucreaza 12 ore cu 24 ore).Ce pot face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 22 Octombrie 2014
Bună ziua,

Potrivit Codului muncii, locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.

Prevederile privind diurna nu se aplică la situaţia descrisă de dvs.

Info despre diurnă: [ link extern ] / .

Însă, ca angajator, dacă-i tot trimiteţi în alte localităţi, ar trebui să le decontaţi costurile de transport.
Multumesc,dar mentionez ca am incheiate contracte de prestari servicii cu obiectivele la care am salariati sa le pazeasca.In CIM scrie ca isi desfasoara activitatea la obiectivele cu care societatea are incheiate contracte de prestari servicii.
Modalitatea de prestare a muncii de catre agenti nu se incadreaza in prev legale privind delegarea, intrucat locul muncii nu este unul fix, ci este modificat periodic, in functie de clientii societatii. Daca ar avea un loc de munca fix, care se modifica temporar, atunci s-ar incadra in prev legale respective;)
Dvs va incadrati la art 25 CM, care prevede:
"(1) Prin clauza de mobilitate părţile în contractul individual de muncă stabilesc că, în considerarea specificului muncii, executarea obligaţiilor de serviciu de către salariat nu se realizează într-un loc stabil de muncă. În acest caz salariatul beneficiază de prestaţii suplimentare în bani sau în natură.
(2) Cuantumul prestaţiilor suplimentare în bani sau modalităţile prestaţiilor suplimentare în natură sunt specificate în contractul individual de muncă."
Multumesc
Dar daca transportul salariatilor se face cu mijloacele de transport ale firmei cum pot sa scad eu in contabilitate aceasta cheltuiala dar sa se reflecte asupra salariului salariatului(cum as putea sa-i opresc banii pentru transport)-monografie contabila

Alte discuții în legătură

Diurna - salariat in constructii si salariat mobil sofer valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Am urmatoarele intrebari: pentru salariatul in constructii / pentru salariatul sofer caruia in contractul de munca locul de munca nu este fix: ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli transport sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Daca o societate are salariati care lucreaza in diferite localitati le poate acorda diurnal de 13 lei?Lucreaza 12 ore dupa care se intorc acasa.In ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare rosler rosler Am 4 angajati pe post de agenti de vanzari care nu isi desfasoara activitatea la sediu ci trebuie sa mearga la clientii din aria lor de responsabilitate: 1. ... (vezi toată discuția)