avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna - salariat in constructii si salariat mobil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna - salariat in constructii si salariat mobil sofer

Buna ziua,
Am urmatoarele intrebari: pentru salariatul in constructii / pentru salariatul sofer caruia in contractul de munca locul de munca nu este fix: "salariatul desfasoara la obiectivele la care societatea are contracte de lucrari/conform contractelor derulate de firma, pe traseele conform foii de parcurs", este corect sa i se acorde diurna? Se intocmeste decizia de delegare? Pentru santierele/deplasarile in tara daca programul este sub 12/ore zi se acorda diurna? Pentru a acorda diurna in contractul de munca trebuie trecut locul de munca "Activitatea se desfasoara la sediul social organizat al angajatorului" ? In literatura de specialitate din punctul meu de vedere nu este clar sau este clar ca nu se poate acorda diuna pentru acesti salariati , desi mie mi se pare firesc sa se acorde. Multumesc anticipat pentru raspuns! Valentina Anghel
Cel mai recent răspuns: valentinaanghel , utilizator 09:15, 25 Iunie 2018
art. 25 C.mun.
(1) Prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.
(2) Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.

Clauza de mobilitate trebuie sa cuprinda, pe langa mentionarea unitatilor, subunitatilor, localitatilor in care se va face deplasarea salariatului, si precizarea naturii si cuantumului prestatiilor suplimentare de care va beneficia salariatul respectiv.

Prin urmare, puteti mentiona intr-un act aditional un cuantum stabil al prestatiilor suplimentare in bani.

Vedeti si
[ link extern ]

[ link extern ]
In cazul acordarii unor prestatii suplimentare in bani acestea se impoziteaza pe cand diurna in limita a 2,5 ori limita legala nu se impoziteza. Diurna este mai avantajoasa pentru angajator, iar in acest caz sa trecem locul de munca in contractul de munca la sediu si sa facem deciziii de delegare de fiecare data? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de mobilitate efm efm Avem 40 de salariati care pe luna octombrie o sa lucreze la un alt punct de lucru al societății (unde se află o lucrare in desfășurare). s-a închiriat ... (vezi toată discuția)
Delegare salariat, diurna sc gerom trans sa sc gerom trans sa Sunt firma de paza si interventie si am salariati care pazesc obiective in diferite localitati si vreau sa stiu daca le pot acorda diurnal de 13 lei pe ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobilitate mlc1 mlc1 Buna ziua, Astept parerea dvs. in legatura cu urmatoarea speta: Angajat fulltime, conduce autovehiculul firmei, majoritatea timpului de munca e pe traseu. ... (vezi toată discuția)