avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mici reparatii de intretinere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mici reparatii de intretinere

buna ziua,
firma are o cladire pe care nu o foloseste, candva functiona ca si magazin dar s-a inchis, acum se vor face mici reparatii de intretinere le-am considerat eu ( schimbat un intrerupator, cabluri, etc) lucrarea se face in regie propie, cu valori mici pe mai multe luni, in functie de banii disponibili
intrebarea mea este: imi trebuie deviz de lucrare, deduc tva la facturi, trebuie sa fac proces verbal cu lucrarile executate
mentionez ca, cladirea nu se va folosi nici in viitorul apropiat, nu am amortizat-o , am considerat ca nu aduce venituri si de aceea nu o amortizez, credeti ca am procedat corect ?
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 09:47, 5 Iunie 2009
Daca nu conduc in mod direct la cresterea benefiiciilor viitoare , atunci se trac pe cheltuieli. La randul lor aceste cheltuieli se pot deduce dintr-o data sau se pot inregistra pe cheltuieli in avans, deducandu-se pe parcursul perioadei stabilite de administratie. Deci este corect
deci pot sa deduc tva si de asemenea cheltuielile sa le consider deductibile la calculul impozitului pe profit ?
sunt cheltuieli cu intretinerea si reparatia, ale perioadei...DA sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si TVA de asemenea.
va recomand sa intocmiti o situatie cu lucrarile executate pe care sa o atasati documentelor de consum (bonuri de consum) sau notei contabile daca documentele de achizitie le inregistrati pe costuri fara o receptie (caz in care se presupune ca data achizitiei coincide cu cea a utilizarii)
multumesc pt. ajutor, am nevoie de o situatie de lucrari facuta in excel, trebuie semnata de directorul tehnic si general ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa inregistrez aceste cheltuieli ? iuli-ana iuli-ana firma detine o ambarcatiune la care calculez amortizarea si o consider nedeductibila deoarece nu obtin venituri cu ea, acum patronul vrea sa faca ceva ... (vezi toată discuția)
Renovare sediu miricadana miricadana pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611. Si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli spatiu blu_angel blu_angel Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema....Am citit pe forum tot ce era legat de cheltuielile cu amenajarea spatiului de lucru al firmei ... (vezi toată discuția)