avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... renuntarea la actiune introductiva
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

renuntarea la actiune introductiva

Am facuit actiune privind reincadrarea mea ca fucntionar public din gradul principal in gradul superio , treapta 1 de slarizare. Instanta de fond a respins actiunea iar eu am facut recurs . Cineva ma indruma acum sa renunt la actiunea introductiva la primul termen din recurs. Este posibil ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:57, 30 Mai 2009
Este mai simplu sa renuntati la recurs
eu ma gandeam ca daca renunt la actiunea introductiva , Completul de judecata va desfinta hotararea si voi putea introduce o alta cerere de chemare in instanta, fara ca intimatele sa sustina autoritatea in lucru judecat
Nu puteti renunta la actiune in calea de atac a recursului! O asemenea cerere este... sa spun inadmisibila intr-o cale extraordinara de atac! :stunned:

Daca:
-nu a solicitat nicio parte judecata in lipsa;
-la termen nu se prezinta nicio parte;
-instanta de recurs suspenda judecata, conform art. 242, alin. (1), pct. 2 Cod procedura civila,
va interveni, dupa 1 an, perimarea. Dar sunt prea multi "daca" si trebuie sa treaca mult timp, timp pe care, banuiesc, nu-l aveti.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare-perimare proces comercial Clara8 Clara8 Buna ziua, este vorba despre a actiune aflata pe rol la Tribunalul Bucuresti. Am facut o cerere bazata pe imbogatirea fara just temei. Cererea a fost respinsa ... (vezi toată discuția)
Incheiere irevocabila respingere cerere reexaminare amenda judiciara Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca silicit opinie concreta, viabila si motivata in drept : [b]incheierea irevocabila de respingere a reexaminarii amenzii judiciare este supusa contestatiei in ... (vezi toată discuția)
Admite exceptia perimarii si constata perimata judecata actiunii oanata oanata Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru datorii la ... (vezi toată discuția)