Firma unde imi desfasor activitatea m-a anuntat ca postul se desfiinteaza.
Mi-au oferit un al post mult inferior si in alta locatie si eu nu vreau sa accept.
Mentionez ca firma isi desfasoara activitatea normal in continuare.
Le-am spus ca nu accept postul oferit si ca vreau somaj dar au spus ca nu pot sa-mi ofere somajul deoarece mi-au oferit o alternativa. Eu am spus ca nu semenz demisia.
Pot sa beneficiez de somaj? Daca nu accept postul, ce se intampla? Ce se intampla daca NU semnez niciun act, deoarece eu sustin in continuare ca vreau somaj.
Mi s-a transmis ca o sa desfaca contractual pe baza art 65 dar o sa mentioneze in decizie ca mi-a oferit un al post pe care eu l-am refuzat si tot nu voi beneficia de somaj.
Acordarea indemnizatiei de somaj nu cred ca va fi afectata de acest lucru. Puteti merge la Agentia de Somaj si sa le explicati care au fost motivele pentru care nu ati acceptat acel loc de munca oferit.
Sau ii puteti transmite angajatorului ca poate fi sanctionat contraventional de AJOFM daca nu a declarat locul de munca vacant la aceasta institutie.
Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă
art.10
(1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113
Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) nerespectarea prevederilor art. 10;
....
Art. 114
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;
......
Art. 116
....
(2) Organele de control măsuri active ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de muncă şi ale structurilor sale teritoriale vor constata şi vor sancţiona contravenţiile prevăzute la art. 113 lit. a), d), e), h), i), j) şi k), precum şi contravenţia prevăzută la lit. f), în ceea ce priveşte nerespectarea art. 50 alin. (3).
.....
Ajutor somaj
nicoleta78
Buna ziua ! Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un raspuns in problema cu care ma confrunt , si anume : am lucrat timp de 7 ani intr -o companie ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la somaj
lise
Buna ziua.Sotia mea in data de 10-o5 -2013 a depus o cerere de preaviz. mentionez ca lucreaza la firma respectiva de 3 anii.de ce ar avea nevoie sa ... (vezi toată discuția)