avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebare.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebare.

locuiesc in navodari in zona de est.aici la etajele 2,3,4.nu ajunge apa rece.cei de la ecoterm dau vina pe cei de la raja ca nu da presiune pentru ca au tevile compromise si sa nu crape.daca ecoterm-ul ori raja ar monta un hidrofor pe coloana principala cred ca ar ajunge apa si la noi.,,toata zona este la fel,,.daca montan hidrofor noi locatarii ,ies discutii ca in orice loc unde sunt mai multi(in caz ca se strica se gaseste unul sa zica ca nu da bani ca el nu a fost acasa,la plata curentului el zice ca a consumat mai putin.sunt multe.astia sunt vecinii mai.batrani#-o) va rugam daca aveti o relatie pe la primarie,ecoterm........datile solutia asta dumneavoastra(poate asa ne vor ajuta) ca noi ne-am saturat de promisiuni si nu se face nimic.va multumim(toata zona de est la care nu ajunge apa rece)
Cel mai recent răspuns: sever_daniela , utilizator 18:20, 22 Iunie 2009
Trebuie sa va bazati pe harti din partea asociatiei(asociatiilor) de proprietari afectata(e).: reclamatie la furnizor, cu nr. de inregistrare. Apoi trebuie sa aveti un raspuns oficial. In functie de acesta actonati mai departe(puteti reclama lpe cel acuzat de furnizor ; primarie, proces, etc). Musai acoperire cu multe hartii.
Interesant mod:Pana la Dumnezeu , ne omoara sfintii. Deci trebuie sa faceti cereri scrise din partea proprietarilor pe care trebuie sa le inmanati asociatiei,Aceste cereri trebuie sa aibe obligatoriu numar de inregistrare , caci astfel nu sunt decat hartii. Asteptati un raspuns oficial .daca este nefavorabil , faceti plangere ,tot scrisa , tot cu numar la inregistrare catre primarie sau cei care sunt responsabili de acest aspect in zona Dmv,
Mult succes ,
daca un locatar debitor, in instanta are castig de cauza si in baza sentintei este exonerat de plata acelei sume,sentinta ramanand definitiva si irevocabila RAJA poate ignora aceasta sentinta si sa oblige asociatia la plata debitului care de fapt nu mai exista? cum se poate rezolva o astfel de situatie
pentru locatarii decedati,chiriasi ai primariei debitele neachitate ramase in asociatie cum pot fi recuperate?
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
sever_daniela, utilizator
proprietarul unui apartament din asociatie este decedat,are un singur urmas care a vandut o cota parte si a dat apartamentul in folosinta acelei persoane in baza unei chitante care dupa explicatiile notarului nu are nici o valoare juridica si deci nu poate fi luata in considerare,in contul apartamentului exista un debit destul de mare plus consumul zilnic al celui care locuieste in apartament si nu plateste nimic,in acest caz cum putem face sa recuperam debitul la care se aduna din ce in ce mai multa majorare?
ce lege reglementeaza obligativitatea presedintelui sau administratorului unei asociatii de proprietari ca in momentul in care-si dau demisia din functiile ce le detin sa prezite cate o demisie la primarie si la RAJA?
nu reusim sa gasim legea care reglementeaza calculul si plata apei pluviale,ne puteti ajuta?:
pe 16.06.v-am adresat o serie de intrebari si am primit raspuns dar nu la toate,motiv pentru care va rugam frumos sa ne dati un raspuns urgent pentru intrebarile urmatoare;
1.contractele de cesiune o data incheiate cu RAJA pot fi returnate asociatiei daca nu s-a recuperat debitul din cesiune?
2.o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila poate fi ignorata de RAJA iar datoria pentru care debitorul a fost exonerat sa ramana in continuare in asociatie? daca da in ce baza
3.pentru locatarii chiriasi ai consiliului local,decedati,cum trebuie procedat pentru recuperarea debitului ramas in asociatie? dar pentru locatarii proprietari decedati si fara urmasi?
4. daca asociatia a fost data in judecata de RAJA aceasta din urma avand castig de cauza iar sentintele au obligat asociatia la plata sumelor restante plus celelalte sume stabilite in instanta pentru perioadele cerute de RAJA, la o noua plangere din partea RAJA pot fi trecute si perioadele pentru care instanta a emis sentinte?
5.am tot intrebat dar nu ni sa raspuns si nu stim de ce,vrem sa stim nr.si data legii care reglementeaza calculul si plata pentru apa pluviala
multumim si scuze ca suntem cam insistenti

Alte discuții în legătură

Furnizorul a oprit apa BLETI BLETI RAJA a intrerupt furnizarea apei potabile din bloc deoarece asociatia de proprietari figureaza cu restanta le intretinere prin neplata a unor locatari a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am o garsoniera pe care vreau sa o vand . nu mai ... simcroitoru simcroitoru Buna ziua , Am o garsoniera pe care vreau sa o vand . Nu mai avem asociatie de locatari de 4 ani de cand administratorul nu a mai venit , practic nu a mai ... (vezi toată discuția)
Plata apa pluviala  cmd_ro cmd_ro Un locatar sa separat cu apa rece si calda de asociatia de proprietari , avand centrala termica ,platind factura pentru apa rece la regia de apa , mai plateste ... (vezi toată discuția)