avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebare.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebare.

locuiesc in navodari in zona de est.aici la etajele 2,3,4.nu ajunge apa rece.cei de la ecoterm dau vina pe cei de la raja ca nu da presiune pentru ca au tevile compromise si sa nu crape.daca ecoterm-ul ori raja ar monta un hidrofor pe coloana principala cred ca ar ajunge apa si la noi.,,toata zona este la fel,,.daca montan hidrofor noi locatarii ,ies discutii ca in orice loc unde sunt mai multi(in caz ca se strica se gaseste unul sa zica ca nu da bani ca el nu a fost acasa,la plata curentului el zice ca a consumat mai putin.sunt multe.astia sunt vecinii mai.batrani#-o) va rugam daca aveti o relatie pe la primarie,ecoterm........datile solutia asta dumneavoastra(poate asa ne vor ajuta) ca noi ne-am saturat de promisiuni si nu se face nimic.va multumim(toata zona de est la care nu ajunge apa rece)
Cel mai recent răspuns: sever_daniela , utilizator 18:20, 22 Iunie 2009
1. Asociatia are obligatia de a recupera debitele de la proprietari si a achita la RAJA facturile . RAJA a incercat probabil sa ajute asociatia in actiunea de recuperare a debitelor. Daca nu a reusit cu toti proprietarii , va continua asociatia aceste demersuri.
2. In instanta RAJA s-a prezentat cu date despre proprietarul debitor, cu dovezi puse la dispozitie de asociatie. Daca instanta a hotarat neobligarea proprietarului la plata, RAJA nu are cum sa-si recupereze suma decat de la asociatie cu care de fapt si de drept are un contract de furnizare a apei. In baza acelui contract solicita asociatiei suma facturata conform consumului plus penalizari.
3. Pentru chiriarii restantieri indiferent ca sunt sau nu decedati solicitati achitarea debitelor de la proprietar chiar daca acest proprietar este primaria, consiliul lopcal, etc. Pentru debitorii decedati fara urmasi, debitul ramane pe apartament si cel care va deveni proprietar va prelua apartamentul cu datorii , asa cum poate sa-l preia cu geamuri, calorifere, instalatii sanitare sau fara toate acestea .
4. POt fi trecute orice perioade intr-un nou proces, dar instanta va putea sa hotarasca asupra acestor perioade si asupra sumelor daca asociatia-i pune la dispozitie dovezi (hotararea veche), documente de plata, etc.
5. La noi calculul si plata pentru apa pluviala se fac in conformitate cu contractul incheiat cu furnizorul . Este un tarif mic aplicat la suprafata terasei blocului , din care rezulta o suma foarte mica de plata lunar. Acum ne-au anuntat ca in urmatoarele luni se va renunta la facturarea apei pluviale si vom incheia noi contracte cu alte clauze spun ei "aliniate la normele europene".

NOTA : Raspunsurile date de mine sunt conform cu ceea ce am inteles eu. Invit pe cei mai experimentati sau care au inteles altfel problemele ridicate de dv sa raspunda, sa completeze, sa contrazica pana o sa lamurim problemele .

multumim frumos pentru raspunsuri,mai clare de atat nici nu puteau fi asa ca acum putem sa punem ordine in situatia asociatiei care este un adevarat babilon,daca mai sunt si alti colegi care vad situatia intr-un alt mod asteptam cu acelasi interes si interventiile d-lor. inca o data multumim ca ne ajutati si ca existati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizorul a oprit apa BLETI BLETI RAJA a intrerupt furnizarea apei potabile din bloc deoarece asociatia de proprietari figureaza cu restanta le intretinere prin neplata a unor locatari a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am o garsoniera pe care vreau sa o vand . nu mai ... simcroitoru simcroitoru Buna ziua , Am o garsoniera pe care vreau sa o vand . Nu mai avem asociatie de locatari de 4 ani de cand administratorul nu a mai venit , practic nu a mai ... (vezi toată discuția)
Plata apa pluviala  cmd_ro cmd_ro Un locatar sa separat cu apa rece si calda de asociatia de proprietari , avand centrala termica ,platind factura pentru apa rece la regia de apa , mai plateste ... (vezi toată discuția)