Ma gasesc in urmatoarea situatie: la institutia unde lucrez ca si functionar public, manager, am fost in perioada 07.2011-01.2014 membru si presedinte de comisie de inventariere la cate doua comisii ( se suprapuneau perioadele de inventariere). Vreau sa imi spuneti daca puteti, cat de des pot fi membru in aceeasi comisie de inventariere? si daca nu am trecute in fisa postului executarea de inventarieri, dar indeplinirea altor sarcini nespecificate in clar, se poate considera incalcarea contractului sau abuz in serviciu?
Nu înteleg de ce luati raspunsul ca o ironie... Sfaturile nu va pot ajuta, atata timp cat ordonatorul emite decizia. Cred ca sunteti un functionar de baza in instituţie.
Trebuie tinut cont de faptul ca decizia o promoveaza contabilul sef, se pare ca el va ...place !
Va place contabilul sef pe saracia. Numeste in astfel de functii persoanele care sa dea cu batul ca prostii, ca au vazut, au inventariat, cand de fapt multe dintre ele nici nu mai exista. Asa este, sunteti suparat si doriti sa va retrageti si e de la sine inteles, nu sunteti singurul in aceasta situatie, numai ca daca primarul da o dispozitie dvs. ar trebui sa va justificati in scris primarului de ce refuzati indeplinirea acestei sarcini de serviciu trasata direct de seful mare. Si riscati sa fiti luat in colimator. In schimb, inventariati dvs.efectivul, dupa care faceti o nota de constatare in care explicati ca restul nu le-ati vazut sau ce alte propuneri aveti dvs. si considerati ca merita expuse in scris. Dupa care inregistrati adresa din oficiu, va pastrati o copie si stati linistit. Daca vine curtea de conturi aveti o hartie de justificare.