avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme la terasa cum se rezolva cu asociatia?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme la terasa cum se rezolva cu asociatia?

Detin un apartament la ultimul etaj. In ultimul timp au fost probleme pe o portiune din terasa, mai precis la mine in baie deasupra wc si in bucatarie sunt portiuni umede care au inceput sa faca igrasie. De asta vara tot insist la dl. administrator sa vina sa vada care este problema si sa rezolve. A venit, a vazut care este problema, a zis ca aduce o echipa sa verifice terasa dar nu a facut-o nici pana acum.
As vrea sa stiu cum as putea sa-l determin sa repare terasa( anul trecut am avut problema asemanatoare si in camera cand abia terminasem de renovat). De platit platesc fond de reparatii si nu stiu de ce nu rezolva, m-am saturat, am tot fost politicosi si l-am rugat frumos sa rezolve, dar vad ca nu rezolvam cu vorba buna.
Pot sa ma adresez undeva mai sus? Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez ca sa rezolv problema? Daca s-a mai confruntat cineva cu asemenea probleme va rog sa scrieti cum ati rezolvat.
Precizez ca am asigurare, dar nu stiu asigurarea mi-ar da bani probabil pentru repararea tavanului, dar problema in sine nu se rezolva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:25, 18 Octombrie 2014
Asociatia trebuie sa aibă un președinte si comitet executiv. Adresati-va acestora si daca nu fac nimic, adresati-va serviciului de relații cu asociațiile de proprietari de pe lângă primaria de care apartineti
Conform norme in vigoare asociatia de proprietari este reprezentatat prin reprezentant legal in persoana presedintelui de asociatie care are autoritatea si competenta sa dispuna masuri prin care sa asigure buna functionate a partilor comune de constructii si instalatii din imobilul de locuit in comun
Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie masuri/hotarari ale adunarii generale,ale presedintelui si ale comitetului executiv
Terasa este parte comuna a carei reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Hidroizolatia terasei necesita costuri apreciabile Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa analizeze necesitatea reprarii terasei,introducerea pe ordinea de zi a adunarii generale a discutarii acestui subiect
miki3 a scris:
Precizez ca am asigurare, dar nu stiu asigurarea mi-ar da bani probabil pentru repararea tavanului, dar problema in sine nu se rezolva.

Sesizati in scris presedintele asociatiei. Participati la urmatoarea adunare generala unde sustineti sa se cuprinda in bugetul pe anul urmator a sumelor necesare hidroizolarii terasei. La aceeasi adunare generala, alegeti alt presedinte daca actualul nu-si face treaba.
Nu va costa nimic sa chemati asiguratorul si sa solicitati despagubiri in vederea efectuarii reparatiei, daca in asigurarea ce o aveti exista si riscul acesta. Asiguratorul va poate indruma, explica si eventual se poate indrepta impotriva asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
cataleia cataleia Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)
Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa criserb criserb Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa. A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar ... (vezi toată discuția)