avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen legal

Buna ziua.Am lucrat intr-o firma multinational,la data angajarii am semnat un contract aditional (perioada de scolarizare in Germania de 4 saptamanii, trebuie sa raman in firma 24 luni sau a pletesc 3000 Euro).
Am demisionat de o saptamana iar angajatorul mi-a atras atentia ca trebuie sa restitui suma ramasa sau daca nu m-a va da in judecata.Mai am si alti colegi care au plecat din firma tot cu contracte aditionale semnate si inca nu au primit nici o instintare ca sunt implicate intr-un process cu fostul angajator.
Intrebarea mea este ; care este termenul legal de la data de cand am plecat din firma in care sa ma poata da in judecata? Pot sa ma trezesc peste 6 luni sau mai mult cu o chemare in judecata cu fostul angajator sau si el trebuie sa respecte o perioada dupa care sa ma cheme in instant?Daca nu ma cheama in termenul legal se poate prescrie datoria mea fata de angajator?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 16 Octombrie 2014
Termenul este de 3 ani.
Art. 268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de restituit angajatorului pentru pretinsa scolarizare alexauto1 alexauto1 Buna ziua sunt angajat la o multinational am fost la o scolarizare in Germania de 4 saptamani si m-au obligat sa semnez un contract additional cu o valoare ... (vezi toată discuția)
Demisie - lucrari neterminate julyet julyet Buna seara, Cazul este urmatorul: - un angajat isi da demisia din postul sef serviciu si lasa o gramada de lucrari neterminate (4 luni in urma).In timpul ... (vezi toată discuția)
Termen chemare in judecata geta6 geta6 Chemarea in judecata pentru drepturi salariale pe perioada 1 ianuarie 2010-13 mai 2011, mai este actuala , se mai poate face? este vorba de plata diferentelor ... (vezi toată discuția)