avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor public judiciar respins
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor public judiciar respins

Buna ziua!
Daca intr-o contestatie la executare, am solicitat scutire de la plata taxei de timbru si s-a respins aceasta solicitare, ce pot sa mai fac? Si in ce termen?
Am vazut respingerea solicitarii mele pe portalul instantelor. Scrie "cu reexaminare".
Trebuie sa astept hotararea respectiva acasa si apoi sa vad cum este motivata aceasta respingere...? Sau ce trebuie sa fac?
Va rog sa imi spuna cineva, in cat timp trebuie sa fac adresa catre instanta? Si cum pot dovedi ca, in ultimele 2 luni nu am avut nici un venit. Am fost in somaj si nu mi-am gasit loc de munca. Cum pot dovedi acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
mioara2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 10:31, 17 Octombrie 2014
Mie mi s-a intimplat dovada pe care instanta o i-a in consideratie ref la dovada veniturilor obtinute eu de la circa financiara mi s-a eliberat a asemenea adeverinta
Cererea de reexaminare de depune in termen de 5 zile de la primirea comunicarii
Ca sa aveti timp sa va pregatiti Mergeti la arhiva si cereti sa va inmaneze o copie dupa incheierea de sedinta asta daca este redactata
Eu am avut surpriza sa figureze in banca de date a instantei ca mi s-a comunicat Dar eu nu o primisem
Împotriva încheierii puteți formula cerere de reexaminare în termen de 5 zile de la data comunicării ei. Cererea este scutită de la plata taxei judiciare de timbru și va fi soluţionată în camera de consiliu, de un alt complet.
Am avut aceeasi problema, ba inca aceeasi cerere de ajutor public judiciar identica o instanta a admis-o, si alta n-a admis-o

Daca va respinge dosarul ca nu e timbrat dupa ce v-a respins cererea de ajutor public judiciar, introduceti din nou dosarul, fiindca nu exista autoritatea lucrului judecat daca nu exista o hotarare pe fondul dosoarului. Judecatorul care a respins cererea de ajutor public judiciar nu mai are dreptul sa se adreseze dosarului, sau ca sa fiti sigura introduceti o cerere de recuzare in dosar.

Dumneavoastra declarati ca n-aveti venit, si instanta e obligata sa verifice declaratiile dumneavoastra, conform

Cod de procedura civila
Art. 154 Organe competente şi modalităţi de comunicare
(8) În scopul obţinerii datelor şi informaţiilor necesare realizării procedurii de comunicare a citaţiilor, a altor acte de procedură, precum şi îndeplinirii oricărei atribuţii proprii activităţii de judecată, instanţele au drept de acces direct la bazele de date electronice sau la alte sisteme de informare deţinute de autorităţi şi instituţii publice. Acestea au obligaţia de a lua măsurile necesare în vederea asigurării accesului direct al instanţelor la bazele de date electronice şi sistemele de informare deţinute.

Cod de procedura civila
Art. 251 Lipsa îndatoririi de a proba
Nimeni nu este ţinut de a proba ceea ce instanţa este ţinută să ia cunoştinţă din oficiu.

Cod de procedura civila
CAPITOLUL II
Judecata
SUBSECŢIUNEA a 3-a
Probele
Art. 298
Obligaţia autorităţii sau instituţiei publice de a prezenta înscrisul
(1) Dacă înscrisul se găseşte în păstrarea unei autorităţi sau instituţii publice, instanţa va lua măsuri, la cererea uneia dintre părţi sau din oficiu, pentru aducerea lui, în termenul fixat în acest scop, punând în vedere conducătorului autorităţii sau instituţiei publice deţinătoare măsurile ce se pot dispune în caz de neconformare.

art. 14(3) din OUG 51/2008
Instanta poate solicita orice lamuriri si dovezi partilor sau informatii scrise autoritatilor competente.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
eusaisapte, utilizator
Va multumesc pentru informatiile oferite.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când va fi termen pentru soluþionarea cererii de acordare ajutor public judiciar potrivit actualizare din 11.12.2012 Popescu2012 Popescu2012 Când va fi termen pentru soluţionarea cererii de acordare ajutor public judiciar potrivit actualizare din 11.12.2012 05/10/2012 Amână cauza Solutie: ... (vezi toată discuția)
Plata taxei de timbru handsu handsu Daca exista posibilitate de a face recurs impotriva refuzului instantei de a admite cererea privind neplata taxei de timbru pentru partea care se afla in ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare taxa de timbru respinsa Aaaabb Aaaabb Buna ziua, sunt intr-un partaj si am depus cerere de reexaminare taxa de timbru care mi-a fost respinsa ca neintemeiata. Momentan nu am primit nici o ... (vezi toată discuția)