avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incetare activitate srl cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incetare activitate srl cu asociat unic

Buna ziua,

va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce e mai bine sa fac in urmatoarea situatie:
Sunt asociat unic si administrator al unei SRL micro, am 2 angajati dar treaba nu mai merge si doresc sa incetez activitatea societatii, cum e mai bine sa procedez pentru a avea cat mai putina bataie de cap dupa aceea?
Exista o varianta prin care sa nu mai fiu nevoita sa depun (dupa incetarea activitatii) toate declaratiile respectiv situatiile financiare cu zero la trimestru/semestru ?
Daca nu mai am contabil angajat bilantul trebuie sa il intocmeasca un expert contabil? Factura emisa de acesta va trebui inregistrata in contabilitatea firmei mele...Cum sa fac sa evit toata tevatura asta?
Astept rasunsurile dvs. cu interes.
Multumesc anticipat celor care vor avea bunavointa de a-mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: nina_2005ro , utilizator 15:49, 26 Mai 2009
Exista doua variante pe care le puteti lua in calcul:
1. Radierea si lichidarea firmei la ONRC. Aceasta dureaza cel putin o luna de zile, se numeste lichidator de la ONRC deaorece sunteti unic asociat, costurile inchiderii firmei catre ONRC ajungand la aprox 1000 RON + onorariul lichidatorului.
2. Suspendarea activitatii societatii pe o perioada de 3 ani. Aceasta dureaza in medie cel mult 14 zile (din cauza numarului mare de cereri de suspendare, termenul de judecare a dosarului a crescut), suspendare se poate face pe o perioada de pana la 3 ani de zile, dupa care trebuie sa va reluati activitatea. In acest caz depuneti doar o singura declaratie pe an la Fisc pe 0.
Bilantul societatii intr-adevar trebuie intocmit de catre un expert contabil, factura pe care acesta o emite trebuind inregistrata in contabilitate.
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Cred ca am sa merg pe cea de-a doua varianta insa, in acest caz, declaratia ce trebuie s-o depun anual poate fi intocmita si de catre mine sau tot de un expert contabil ? Bilantul semestrial este necesar in cazul suspendarii sau nu?
Ah inca ceva, daca inregistrez factura expertului contabil in societatea mea asta nu se numeste ca am activitate?
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.r.l. Ingrid.Vorobchevici Ingrid.Vorobchevici Am inchis societatea in martie 2014 si nu imi doresc sa imi reiau activitatea acum in martie 2018. As vrea va rog sa ma indrumati cu procedurile pentru a o ... (vezi toată discuția)
Modificare din platitor in neplatitor tva carla.dinu carla.dinu Buna ziua.As dori sa aflu daca o societate comerciala prestatoare de servicii, infiintata acum 5 ani ca platitoare TVA poate sa devina neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare doina62 doina62 Incerc sa inchid o firma care a fost deschisa in anul 2003 si a avut activitate doar 4 luni in 2004.Acum mi se cere un bilant de inchidere.Exista un formular ... (vezi toată discuția)