avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.R.L.

Am inchis societatea in martie 2014 si nu imi doresc sa imi reiau activitatea acum in martie 2018. As vrea va rog sa ma indrumati cu procedurile pentru a o sterge din Registrul Comertului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalin Ioan , Contabil 10:44, 22 Septembrie 2017
Cand spuneti "inchis" probabil ca va referiti la suspendarea firmei. Acesata se face pentru perioade de 3 ani, Deci pana in martie 2017. Pentru radierea firmei se parcurge 2 etape:
1. se depune la ONRC cererea de inregistrare impreuna cu hotararea AGA sau decizia asociatului unic pentru dizolvarea si lichidarea simultana;
2. Dupa minim 30 de zile de la publicarea in monitorul oficial a deciziei de dizolvare se face bilantul de lichidare si se obtine certificatul de atestare fiscala;
3. Se depune cererea de radiere la ONRC impreuna cu :
- C.U.I.-Original
- Certificate Constatatoare-TOATE in Original + ultimul de la lichidare - dizolvare
- Certificat atestare fiscala emis de administratia financiara pe 0 (ATENTIE!!! Certificatul este valabil doar 30 zile – in momentul depunerii sa fie valabil)
- Bilant Lichidare vizat de un expert contabil intocmit cu ultima zi din luna anterioara depunerii dosarului de radiere si cu mentiunea la sf.bilantului ca “SOCIETATEA NU ARE DATORII LA TERTI” ( CU DATA ULTIMEI ZILE DIN LUNA PRECEDENTA DEPUNERII CERERII DE RADIERE);
Se mai poate prelungi pe o perioada de inca 3 ani societatea ca fiind fara activitate pana sa fie radiata ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Ingrid.Vorobchevici, utilizator

Da! Se mai poate prelungii suspendare pentru inca o perioada de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma dizolvata lucia popp lucia popp -un srl cu asociat unic, infiintat in martie 2007 si dizolvat in noiembrie 2007 , in baza art 235/Legea nr 31/1990 republ, cu activitate 0 de la inceput pana ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Probleme inchidere firma cristian19887 cristian19887 buna seara.as avea si eu o intrebare daca se poate.am dat unui contabil sa imi inchida firma de prin februarie.si acum trebuia in ultima faza sa mearga cu ... (vezi toată discuția)