avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Amnistia fiscala bugetari
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Amnistia fiscala bugetari

La calcularea salariului, din eroarea contabilului in lunile februrie, martie si aprilie 2014, mi s au trecut 9 (noua) persoane in intretinere, fapt pt care nu mi s a retinut impozit pe salariu. Eu nu am nicio persoana in intretinere. Ulterior s a format o comisie de cercetare administrativa care a constat aceasta eroare si mi se imputa ( fara sa am vreo vina) recuperarea sumelor neretinute ca impozit in perioada mentionata, adica vreo 1200 de lei. Ma incadrez la prevederile legii amnistiei fiscale pt bugetari? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinaudr , utilizator 14:10, 20 Octombrie 2014
Suma este imputata in urma unui control al Curtii de Conturi ?
Nu, de catre o comisie interna din cadrul institutiei care ne administreaza financiar.
Nu cred ca intrati sub incidenta Legii nr.124/2014. Vedeti textul de mai jos:
Art. 2
(1) Se aproba exonerarea de la plata pentru sumele reprezentand venituri de natura salariala, pe care personalul prevazut la art. 1 trebuie sa le restituie drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi sau alte institutii cu atributii de control a unor prejudicii.
Am termen sa contest decizia acestei comisii pana la 13.11.2014. Cum pot face ca problema mea sa fie verificata si ulterior constata de o institutie prevazuta in textul legii? Mentionez ca sunt militar si situatia e mai delicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea amistiei fiscale bugetari monapopoiu monapopoiu Buna seara! In prezent sunt pensionara . In urma unui control al Curtii de Conturi efectuat la spitalul unde am fost angajata s-a stabilit ca in perioada in ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi mirceamonac mirceamonac In anul 2012 CC constata faptul la UAT comunas-a acordat spor de dispozitiv 25% nelegal. Decizia Curtii a fost contestata. Tribunalul SM respinge actiunea in ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru bugetari razvan29 razvan29 Buna ziua. Nevasta mea lucreaza la o primarie ca functionar public resurse umane. Acum cativa ani in urma, la \\\\"cererea\\\\" primarului de atunci a inclus ... (vezi toată discuția)