avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul bani pentru concediu odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul bani pentru concediu odihna

buna ziua am o nelamurire privind salariul intr o luna in care am beneficiat de 5zile jumatate de concediu odihna ,sunt angajat cu minim pe economie dar in mina primesc 1200lei am solicitat in luna august mai exact in perioada 21-27,mi sa dat bani pe concediu pe tot anul 613 lei la data de 30 august cind sa platit salariul mi sa oprit suma de 280 lei bani pentru zilele de concediu adica 5 zile jumatate ,jumatatea de zi fiind simbata la care noi lucram 4 ore nu este specificat in contract dar suntem nevoiti sa venim sunt inca angajat al acestei firme si nu intentionez sa demisionez pina la sfirsitul anului.va rog sa ma lamuriti daca este normal pentru retinerea salariului.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionel1984 , utilizator 16:22, 30 Octombrie 2014
imi poate raspunde cineva la intrebarea de mai sus ,multumesc
Concediul de odihna se calculeaza ca medie pe ultimele 3 luni. Dvs avand minim pe economie , cred ca 613 lei este pt tot anul, daca a-ti efectuat doar 5,5 zile si a-ti luat banii pt tot concedul e normal sa va retina partea aferenta concediului neefectuat. Cat despre 1.200 lei in mana, intr-o luna anagajatorul poate sa va dea doar 613 lei si dvs sa nu aveti nici o cale de recuperare a diferentei; ar trebui sa cereti anagajatorului sa va inregistreze corect contractul , in caz contrar cred ca ar trebui sa cautati un alt loc de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri la concediul medical ContSters132988 ContSters132988 Am o colega care a intrat in prenatal la jumatatea lunii martie.In cazul codului de indemnizatie 08, se retine doar CAS-ul angajatului la minimul pe ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc zilele de concediu legal neefectuate mancila_florin mancila_florin am fost an concediu medical de tbc un an de zile si mau scos la pensie de boala,am 35 de zile de concediu legal neefectuate zile pe care trebuie sa mi le ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat Musteata Alina Musteata Alina Buna seara!Am si eu o intrebare la dumneavoastra!Cati bani de concediu mi se cuvin daca eu am lucrat la o firma timp de un an si sapte luni,iar in acest ... (vezi toată discuția)