avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme mostenire

Buna ziua,
Îmi cer scuze daca va deranjez dar am nevoie de ajutor si nu prea stiu unde sa ma adresez! Problem este următoarea:
In urma decesului bunicului cei 3mostenitori legali au făcut succesiunea dar fara ieșirea din diviziune. Mama, sora ei si bunica nu au terminat pașii pt ieșirea din diviziune (bunicul a murit acum 26ani). Intre timp bunica mea care acum are 87 ani si este bolnava s-a decis sa ii lase mamei toată partea ei (mătusa mea nu a participat niciodată la întreținerea bunicii sau a casei or a terenului). Părinții mei de-a lungul timpului au fost cei care au întreținut atât casa cat si terenul atât financiar cat si prin munca fizica.
Mama a vrut sa facă cadastrul(terenul este din păcate destul de prost si in urma unor alunecări de pământ din terenul de 6000m patrati nu a mai rămas decât vreo 3sferturi poate chiar mai puțin) dar pentru ca după succesiune pe acte sunt3 moștenitori a fost nevoita sa o sune pe mătușa mea pentru ai cere datele de buletin pentru a finaliza datele pentru cadastru iar mama a pierdut si banii dați firmei pentru cadastru (chiar dc nu era vb de bani simpla situație e neplăcută).
Acum va rog sa ma ajutati
1 cum putem (in afara de testament care e atacabil) trece partea bunicii mamei fara ca mătusa mea sa fie implicata si fara a avea aceasta cale de atac
2 se poate face un contract de întreținere a bunicii pe numele mamei mele fara sa avem cum sa prezentam actele de cadastru?

Va rog sa ma ajutati pentru ca altfel nu vad alta soluție decât sa o chem pe mătușa in instanță si iese război (relatiile familiale sunt destul de proaste iar mătușa mea chiar daca nu participa la cheltuieli va avea pretenții la moștenire).
Va mulțumesc anticipat,
Georgiana R
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 15:59, 16 Octombrie 2014
Daca nu s-a facut partaj dupa mostenirea bunicului dvs., mostenitorii au cote indivize. Bunica dumneai poate dispune cum doreste de cota indiviza pe care o detine. Solutia ar fi ca bunica sa ii vinda mamei dvs.cota ei indiviza, urmand ca mama dvs. sa ramana in indiviziune cu sora ei. Numai ca pt.vanzare este nevoie de cadastru, intabulare , s.a.m.d.
alla1975 a scris:

Daca nu s-a facut partaj dupa mostenirea bunicului dvs., mostenitorii au cote indivize. Bunica dumneai poate dispune cum doreste de cota indiviza pe care o detine. Solutia ar fi ca bunica sa ii vinda mamei dvs.cota ei indiviza, urmand ca mama dvs. sa ramana in indiviziune cu sora ei. Numai ca pt.vanzare este nevoie de cadastru, intabulare , s.a.m.d.


Buna ziua,
Mulțumesc de răspuns dar tot in oala rămâne! Mătușa mea cea scumpa refuză sa dea datele de buletin pentru cadastru. Sa înțeleg ca doar prin instanță am șanse sa rezolv totuși cat e bunica in viață? Nu ma înțelegeți greșit dar chiar nu vreau sa o vad pe matusa castigand după ce ai meu au muncit ani de zile acolo pe banii lor după moartea bunicului ( din păcate in afara de martori ai mei nu au păstrat chitanțe, doar eu am câteva din ultimi ani).

Ce alte soluții mai avem?
Partajul in instanta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nicol70 nicol70 Buna seara. As dori un raspuns la o intrebare despre o mostenire. Situatia se prezinta in felul urmator : in oct. 2014 tatal meu a decedat, iar in mar. 2015 a ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua bunica mea a decedat in 1983 dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha. cererea de retrocedare ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale ale nepotilor cu cele ale copiilor in caz de mostenire flori9 flori9 In urma decesului bunicii mele, s-a facut succesiunea astfe: 1/2 revine mamei mele, iar 1/2 matusii mele (sora mamei), insa nu s-a facut partajul. Acum mama ... (vezi toată discuția)