avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua!
In luna decembrie 2013 am fost implicata intr-un accident rutier usor, in care autoturismul meu stationat a fost atins de o alta masina. Semnele nu au fost grave insa domnul de la volanul celeilalte masini s-a oprit la aproximativ 5 metri de locul in care stationam cu autovehiculul, a verificat daca masina acestuia a fost afectata iar mai apoi a plecat fara sa stea de vorba cu mine. Am mers la politie, deoarece ii retinusem nr. de inmatriculare, am depus plangere impotriva lui, politia a constatat daunele, firma la care domnul avea asigurarea mi-a reparat masina si totul a fost bine.
Acum, dupa aproximativ un an, primesc citatie sa ma prezint la proces in calitate de intervenient in procesul domnului cu IPJ.
De asemenea mentionez ca la citatie este atasata si contestatia paratului in care cere sa se aduca certificat metrologic pentru echipamentele folosite la masurare, buletin metrologic a ruletei folosite in masurare, certificatul de omologare a aparatului foto precum ca agentul era competent sa efectueze aceste masuratori.
Intrebarea mea este, ca intervenient care este rolul meu si ce anumte trebuie sa fac?
In caz ca domnul in cauza va castiga procesul, eu va trebui sa restitui firmei de asigurari, suma care a fost atribuita reparatiilor automobilului meu?
Ar trebui sa fac eu dovezile care le cere domnul si le-am mentionat mai sus, sau politia in calitate de reclamant? Mentionez ca procesul a mai avut un termen de care nu stiam care a fost solutionat cu amanare.
Ce este mai bine de facut in acest caz, deoarece eu sunt plecata din tara la termenul stabilit, 24 octombrie, si ajung pe data de 28 octombrie acasa.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lavinia-Ingrid , utilizator 18:57, 16 Octombrie 2014
Va trebui sa trimiteti o cerere catre instanta de amanare urmand sa faceti dovada lipsei la termenul urmator.
Daca a mai fost cineva intr-o situatie asemanatoare, va rog sa impartasiti cu mine experienta!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in instanta petrica.tataru petrica.tataru Am primit o citatie in instanta, in calitate de intervenient, in proces cu IPJ Sibiu, in calitate de intimat pentru fond- plangere contraventionala. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Am castigat fondul, cum procedez in recurs? comm comm Buna ziua, am o problema cu un pv radar contestat la judecatorie, eram cu familia mergeam in coloana , masina politiei nesemnalizata(logan albastru) a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Despagubire lipsa de folosire autovehicul kaz kaz Buna ziua Revin cu intrebarea pe ce perioda pot sa cer despagubire pentru nefolosirea autovehicolului (taxi) in caz de accident rutier in care eu sunt ... (vezi toată discuția)