avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata impozit pe teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata impozit pe teren agricol

Buna ziua,

Exista un teren extravilan, detinut de mai multi coproprietari, obtinut prin mostenire.
Vreme de 15 ani doar unul dintre coproprietari a platit impozit pe intreg terenul. Acest coproprietar doreste partajarea terenului dar ceilalti refuza acest lucru.

1. Care este procedura prin care acest coproprietar isi poata delimita cota parte din teren pentru a o putea vinde?
2. Daca a platit el vreme de 15 ani, impozitul pe teren, ii confera acest lucru un drept asupra intregului teren?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andr33agav , utilizator 09:05, 17 Octombrie 2014
faptul ca a platit vreme de 15 ani singur impozitul nu ii confera decat un drept de regres dar numai pentru ultimii 3 ani impotriva celorlalti mostenitori. Adica nu poate pretinde nimic altceva decat banii pe impozit pe ultimii de a ni de la ceilalti.
In ceea ce priveste partea sa, acesta nu o poate delimita/rupe de a celorlalti decat printr-o actiune de iesire din indiviziune care se face prin instanta deoarece ceilalti nu doresc amiabil. Aceasta presupune un proces.
cu stima
cassy
Va multumesc pentru raspuns! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil in copropietate. sfat privind vanzarea partilor. detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. ... mikvin mikvin Detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. Imobilul este locuit de fiul unuia din copropietari de foarte mult timp. Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren dupa succesiune indignat indignat Daca in urma unei succesiuni se primeste o cota indiviza dintr-un teren, cum trebuie sa se declare la primarie pentru stabilirea impozitului datorat? Eu am ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)