avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere facuta de catre o tipa...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere facuta de catre o tipa...

O tipa mi-a facut plangere la politie. Tipa a incercat sa ma minta ca are prieten, si mi se umfla in pene gen "nu ma mai suna". Am jignit-o prin SMS si i-am dat 3 zile la rand SMS-uri gen "degeaba, m-ai refuzat pe mine ca altul mai bun ca mine nu gasest auzi?

Se poate ajunge undeva cu plangerea aia facuta la politie? :)

Chiar nu inteleg... daca o fata ma face pe mine "disperat" sau "frustrat" desi nu sunt, e doar parerea ei , ce se umfla asa in pene daca le iau eu la misto. Sa intelegeti le-am scris acele SMS-uri doar sa-mi apar orgoliul. Nu as vrea sa-i au unei tampite si bani acuma.

Politia ma va identifica? ma va trimite pe civil , ce urmeaza?
Interventie moderator.

@ukkk, va rog sa folositi un limbaj decent, cuvinte ca cele pe care vi le-am editat nu isi au locul aici.La urmatoarea abatere veti primi un avertisment. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:54, 17 Octombrie 2014
Aveti antecedente penale ?
gukkkk a scris:
Se poate ajunge undeva cu plangerea aia facuta la politie? :)


Daca fapta intruneste conditiile unei infractiuni (sau mai multor infractiuni) se ajunge inevitabil la dosar penal si cercetare penala.
De exemplu, Hartuirea este reglementata de:
Art. 208 (1) - Fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) - Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.


Mai departe organul de cercetare penala stabileste daca sunt intrunite si conditiile pentru alte infractiuni din sfera celor care aduc atingere vietii private (cap.IX Cod penal)



gukkkk a scris:
Politia ma va identifica? ma va trimite pe civil , ce urmeaza?

Politia nu va trimite pe civil, ci in penal, iar daca persoanei vatamate i-au fost cauzate prejudicii patrimoniale sau nepatrimoniale, atunci ea poate cere despagubiri, accesoriu faptelor penale. In concret este bine sa colaborati cu organele judiciare si sa sperati ca persoana lezata isi retrage plangerea.
P.S. cum a scris si doamna de mai sus (sau cum v-a dat de inteles), daca aveti antecedente penale lucrurile se complica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimidare in cursul procesului de divort AdrianSA AdrianSA Buna ziua, Ce pot sa fac in situatia in care ma aflu in proces de divort, sotia mi-a depus la parchet doua plangeri penale dintre care una a fost clasata ... (vezi toată discuția)
Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)
Hartuire morala? Marianaroiu Marianaroiu Am si eu o intrebare: ce fapta se considera faptul ca o persoana imi tot face plangeri peste plangeri si ma urmareste mereu. Mi-a facut sesizari pe la ... (vezi toată discuția)