avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie gradul 1 copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie gradul 1 copil

Buna ziua,copilul meu in virsta d 1,10 ani a fost incadrat in gradul 1 de handicap.Eu am ales sa prelungesc concediul pina la virsta de 3 ani incepind de luna asta inca un an .Intrbarea mea este urmatoarea copilul mai beneficiaza de altceva in afara de alocatia de 200 lei ?Comisia care l-a examinat a spus ca are mai multe drepturi dar nu foarte explicit .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:55, 27 Octombrie 2014
Cautati si cititi Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Buna ziua ,am citit legea dar nu am gasit nicaieri specificat faptul ca daca se prelungeste concediul de la 2 la 3 ani pt copilul cu handicap exista sau nu acele drepturi .Nu inteleg daca copilul va avea pina la virsta de 3 ani alocatia de 200 de lei + drepturile ce se cuvin copilului cu handicap 96+68 lei .Va multumesc
1. Alocatia de stat pentru copii este de 300 lei pana copilul cu handicap implineste 3 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. Indemnizatia de handicap o primeste in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in cazul persoanelor cu handicap mikyangel mikyangel Am un baietel de 3 luni si mi-am depus actele pentru indemnizatie crestere copil si alocatie . Mentionez ca am un handicap gradul 1 iar copilul e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si alocatie copil C.Geta C.Geta buna seara.copilul meu implineste 2 ani in 19 noiembrie.drepturile (indemnizatie crestere copil si alocatie)se platesc pana implineste 2 ani sau si pentru luna ... (vezi toată discuția)