ciponex a scris:
Doamna avocat, va contrazic cu tot respectul. Proprietarul unui imobil grevat de sarcini nu poate vinde (notarul nu va autentifica un astfel de contract) in lipsa acordului dat de creditorul ipotecar.
Scuze, intelesesem ca nu poate vinde.
A doua intrebare nu-si mai are rostul atunci.
Oricum, nu dau nicio speranta nimanui, doar ca asta e realitatea juriudica. Cum spuneati, strict in teorie.
In plus, oamenii au datorii la banca pentru ca vor imobilul, nu pentru ca nu au cum sa-l vanda. Am facut vanzari de imobile ipotecate, fie cu plata de catre cumparator a creditului in avans, fie cu antecontract, fie... altele.
Eu nu dau nicio speranta, nus e arata aici cum sa vanda omul, sa plateasca si sa aiba si casa. Or omul cu credit asta doreste.
Cat despre consilierea creeditorului ipotecar, acesta nu-si face sul nicio ipoteca, o executa atunci cand lui ii e avantajos, nu altui chirografar!
Scopul unei banci nu e sa dea credite, sa nu incaseze dobanda, iar sa dea un alt credit... costurile sunt prea mari pentru ea. Scopul bancii e sa mearga contractul pana la capat, asa castiga ea. Si da, eu una n-as executa un astfel de debitor bun platnic catre mine. Cand n-ar mai fi bun platnic, as vinde bunul fie el si la mama lui creditor chirografar!
Cat despre tonul mesajului meu, va rog mult sa-l vedeti ca fiind unul sagalnic si nu ironic. V-am provocat la continuarea discutiei juridice, desi cumva pe langa subiect, pentru ca am vazut calitate in raspunsul dv. anterior.
Mesajul dv. a fost chiar apreciat de mine in asa masura, incat sa va consider un jurist in argumentare, motiv pentru care am avut unele intrebari. Ele chiar asa au aparut, pe rand, in timp ce va scriam.
Stiu ca aceasta parte e offtopic, insa completeaza UN MESAJ ONTOPIC si doresc public sa se vada ca nu iau in balon pe nimeni, cu atat mai mult un om cu un asa raspuns demn de atentie.
IMI CER SCUZE daca v-am facut alta parere. Sunt mai jucausa in exprimare, o fi de vina un iz de adolescenta intarziata, insa nu v-am luat in ras.