avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin expirat, cuantum amenda
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin expirat, cuantum amenda

Buna ziua,daca am buletinul expirat de 8 luni si ma duc sa il schimb e posibil sa primesc vreo amenda?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:58, 23 Octombrie 2014
Nu va faceti probleme, nu primiti amenda.
Potrivit art. 43 raportat la art. 19 alin. 1 lit. a si alin. 2 lit. a din Oug 97/2005 riscati o amenda de la 40 la 80 lei.
Practica este cu totul alta dna.avocat
Am spus ca RISCA o amenda. Poate sunt si Directii de evidenta a persoanelor in Romania care aplica legea.
alla1975 a scris:

Practica este cu totul alta dna.avocat

asa este, practica ne omoara pe toti. Ar fi insa mult mai bine daca nu s-ar tine cont de nimic si s-ar aplica amenzi pe banda rulanta. Numai ca iti este mila de unele persoane care chiar nu au nici dupa ce bea apa, la ce sa le mai iei si ultimii banuti de paine din buzunar pentru amenda? Asta nu inseamna ca ar trebui sa uitam de lege. Nimeni nu este mai presus de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa divort max36 max36 Care este perioada de timp legala in care sotia trebuie sa-si schimbe buletinul dupa pronuntarea divortului? (vezi toată discuția)
Legitimare de catre politie blecota blecota Buna ziua, am doua intrebari la care imi doresc raspunsuri. 1. Daca la usa mea se prezinta un agent de politie, urmare a vreunei sesizari, etc., are voie ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat sandu31 sandu31 ce amenda ma asteapta pentru buletin expirat la nivel de municipiu (vezi toată discuția)