avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Legitimare de catre Politie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Legitimare de catre Politie

Buna ziua, am doua intrebari la care imi doresc raspunsuri.
1. Daca la usa mea se prezinta un agent de politie, urmare a vreunei sesizari, etc., are voie acesta sa ma legitimeze( sa imi ceara sa ii arat buletinul)?
2. Daca locuiesc temporar(4 luni) la o alta adresa decat cea din buletin, sunt obligat sa imi iau viza de flotant sau este oligatoriu doar pentru perioade lungi de timp?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:29, 16 Decembrie 2013
1. Daca la usa mea se prezinta un agent de politie, urmare a vreunei sesizari, etc., are voie acesta sa ma legitimeze( sa imi ceara sa ii arat buletinul)?

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

2. Daca locuiesc temporar(4 luni) la o alta adresa decat cea din buletin, sunt obligat sa imi iau viza de flotant sau este oligatoriu doar pentru perioade lungi de timp?
art. 39 din OUG nr.97/2005
(1) Persoanele care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa sunt obligate să ceară înscrierea în cartea de imobil la noua locuinţă în termen de 15 zile de la mutare.

art.43 : Constituie contravenţii şi se sancţionează după cum urmează:
,,,,
b) nerespectarea dispoziţiilor art. 12 alin. (2), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2), art. 39 şi 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei
...

art.44: Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 43 lit. a) - c) şi aplicarea sancţiunii contravenţionale se fac de către persoane împuternicite din cadru l serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor şi de către poliţişti.
M-am inscris in cartea de imobil a treia zi cand am sosit insa, altceva inafara de asta mai trebuie sa fac?
Sa va faceti viza de resedinta la Evidenta Persoanelor, se pare ca nu aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare adresa de domiciliu ContSters294805 ContSters294805 Buna ziua....am adresa de domiciliu pe Bucuresti la fosta iubita..acu stau la mine acasa...Aceasta ma tot ameninta sa imi schimb buletinul...ca daca nu ma da ... (vezi toată discuția)
Proprietarul poate lasa pe cineva sa stea in apartament pe termen lung fara contract? lrap lrap Buna ziua, Matusa unei prietene are un apartament in care nu sta nimeni (istorie foarte neplacuta cu niste chiriasi) si ar fi dispusa sa ma lase sa stau in ... (vezi toată discuția)
Flotant suciu_diana suciu_diana Buna seara, daca in apartamentul proprietate personala las sa stea o[b] ruda de gradul 1[/b] - sora mea si familia acesteia ( sot+copil), ei avand in ... (vezi toată discuția)