avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare adresa de domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare adresa de domiciliu

Buna ziua....am adresa de domiciliu pe Bucuresti la fosta iubita..acu stau la mine acasa...Aceasta ma tot ameninta sa imi schimb buletinul...ca daca nu ma da in judecata penall...de ce penal ..nu am comois nici o infractiune ..ma poate obliga sau anula buletinul ea....VA MULTUMESC ASTP RASPUNS
Cel mai recent răspuns: ContSters294805 , utilizator 14:35, 1 Iulie 2013
Nu va poate acuza de fapta sub incidenta penala decat in situatia in care comiteti astfel de fapta
Pentru adresa de domiciiu din CI nu puteti fi acuzat de fapta penala
Pentru a indeparta orice suspiciune puteti desfasura demersuri ca sa obtineti viza actualului domiciliu pe documentele dvs de identitate
Nu va poate anula , dar poate sesiza Politia privind modificarea adresei dvs de domiciliu.

OUG nr.95/2005 prevede:
Art. 39
(1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare.
...

Art. 43
Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
.....
b) nerespectarea dispozitiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) si (3), art. 39 si 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;
.......

Art. 44
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 43 si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoane imputernicite din cadrul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor si de catre politisti
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimare de catre politie blecota blecota Buna ziua, am doua intrebari la care imi doresc raspunsuri. 1. Daca la usa mea se prezinta un agent de politie, urmare a vreunei sesizari, etc., are voie ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului alex90tca alex90tca Buna dimineata,am si eu o intrebare daca ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns.Parintii mei au cumparat in anul 2003 un apartament,respectivii adica vechii ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat stirbu67 stirbu67 Biroul de evidenta are obligatia legala de a verifica valabilitatea buletinelor? Daca da, care este santiunea in cazul nerespectarii acestei obligatii (vezi toată discuția)