avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constituire parte civila in cursul urmaririi penale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Constituire parte civila in cursul urmaririi penale urmate de clasarea cauzei

Daca m-am constituit parte civila in cursul urmaririi penale iar prin Ordonanta parchetului s-a dispus clasarea cauzei, cum pot sa recuperez prejudiciul care mi-a fost cauzat din moment ce procesul penal practic nu mai exista? Exista vreun text legal care sa reglementeze aceasta situatie? Va multumesc anticipat.
Va indreptati spre instanta civila.
Prejudiciul s-a produs pana in anul 2008, o actiune civila e prescrisa. exista vreun text legal care sa se refere la aceasta situatie?
In opinia mea, prescripţia a fost întreruptă potrivit art. 2.537 pct. 3 C.civ., întrerupere care operează până la comunicarea ordonanţei de clasare conf.art.2541 alin.6 C.civ.

Cititi si:
Decizia nr.1827 din 11 iunie 2014 I.C.C.J. Secția I civilă,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acţiunea civilă a părţii vătămate nesoluţionată în procesul penal oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! Vă rog frumos să mă ajutaţi cu nişte răspunsuri la următorul caz: Dacă într-un proces penal în care inculpatul a fost ... (vezi toată discuția)
Actiune civila titi5 titi5 buna ziua În urma unei plingeri penale parchetul a dat clasarea cauzei prin prescrierea raspunderi penale conf.art.16 lit f , nu face nici o referire la ... (vezi toată discuția)
Suspendarea prescriptiei extintive emil6702 emil6702 Buna ziua. Procesul pe cale de Ordonanta Presedintiala suspenda prescriptia extintiva? Va multumesc. (vezi toată discuția)