avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CORUPTIA.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CORUPTIA.

Ce intelegeti voi in legatura cu Coruptia?
Va pasioneaza pe voi?
Cel mai recent răspuns: costello , utilizator 03:11, 8 Noiembrie 2005
Anonim.
Sa stii ca ai dreptate ce spui. Aici poti lucra din zori pana-n serate, adica lucrezi sa iti platesti facturile si din ce ramane (daca iti ramane ceva din salar) sa poti supravietui.
In strainatate, daca lucrezi, munca omului este pretuit, nu ca la noi in tara>>>aici ma refer la salariul pe care il primeste individul, care lucreaza in Strainatate.

Din pacate, asta este.
Coruptia.... se refera si la mita sau ...?
O NU, NU!.. SA NU SPUI ASA CEVA. MITA E UN DAR, UN CADOU PE CARE IL OFERA CEI SLABI, PENTRU SERVICIILE OFERITE DE CEI PUTERNICI ... ASTORA LI SE CUVINE TOTUL. DACA NU LE DAI.....DAR NU E MITA, E UN FEL DE "MULTUMESC DOMNULE"
CORUPTIA in Romania e un fenomen la scara nationala de o intesitate mai mica sau mai mare la orice nivel si aduce atingere oricarei clase sociale .
Pentru un suferind , medicul pretinde o anumita suma de bani , un functionar ca sa-ti primeasca actele sau sa-ti le elibereze contra unui "maruntis" iti face un "favor" , preotul vine in graba la o "pomana" la cei cu "dare de mana" , ofiterul primind un "cadou" ii da o permisie militarului in termen , vrei un loc de munca "cotizezi" , etc.
Iata ca , spaga , ciubucul , ploconul , bacsisul , peschesul , mai nou comisionul , etc. sunt termeni intrati in vocabularul si "sangele" romanasilor de vreo cateva sute de ani si pentru a renunta la aceste "naravuri" balcanice mai trebuie sa treaca alte zeci de ani ori sute .
Daca si in politie se mai practica inca cu pachetul de cafea, ciocolata, si alte cele mici atentii ca sa se rezolve o simpla problema, nemaivorbind de faptul ca nu poti intra dacat daca stai o noapte intrega sa iti tii rand, nu stiu daca mai are vreun rost toata discuti...Dl costas are perfecta dreptate...din pacate

Alte discuții în legătură

Datoria statului irakian catre romania CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A recuperat Romania datoria de dinainte de 1989 de la Irak? (vezi toată discuția)
10 baloane speculative/situatia actuala in romania rodica_post rodica_post 10 baloane speculative Sursa: Money.ro După balonul imobiliar şi criza subprime, există şi alte bule care s-ar putea sparge în curând. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Cum sa recuperez bani pe care mi-i datoreaza avas madine madine In baza unei sentinte comerciale in procesul investitorilor FNI, AVAS a fost obligat sa creeze dosare cu debitori. In cursul anului 2010, AVAS a finalizat in ... (vezi toată discuția)