avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme cu acte pt inmatricularea masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme cu acte pt inmatricularea masinii

am cumparat o masina de la un baiat care aduce masini din germnia ( face lucrul asta de 6 ani). nu avea niciun fel d numere, mi-a dat brieful mare, brieful mic, un act in care sunt trecute 3 masini inclusiv asta pe care eu am cumparat-o ( cel care dovedeste transportul, cred ca la vama i-a trebuit) si mi-a facut baiatul respectiv un act de vand- cump intre mine si german, cum ar veni, adica el nu mi-a dat act de vand- cump intre el si german, mi-a facut direct ca si cum eu as fi cumparat masina de la german. intrebarea mea este daca o sa am probleme la inmatricularea maisnii? la rar, la politie etc?
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 21:32, 19 Octombrie 2014
Daca a-ti achizitionat masina prin interpus,dv a-ti incheiat procura in favoarea acestuia ?
mi-a facut baiatul respectiv un act de vand- cump intre mine si german,

Daca dv nu a-ti fost in Fermania,cine a semnat contractul de vanzare pentru dv ?
PAI L-AM SEMNAT EU, ca si cum as fi fost acolo si as fi incheiat actul ci germanul, adica nu mi s-a dat contractul de vanz- cump intre baitul respectiv i german, nu mi s-a parut nimic suspect tinand cont de faptul ca am luat masina printr-o cunostinta si de faptul ca am documentele masinii si acea foie cu care reiese ca a iesit din germania cu masina si a venit in romania. Nu ma pricep prea bine la astfel de schestii, eu l-am intrebat de contrul de vand cump dintre el si germna si a zis ca imi face direct intre mine si german. Acum am inceput sa ma ingrijorez cand am citit pe net mai multe informatii. ce ar trebui sa fac?

Daca l-ati semnat dv ca si cum a-ti fi fost acolo,puteti face dovada vizelor ,incheierii documentelor vamale ?
Cine a incheiat asigurarea auto ?

Se poate domnule,... asa am luat si eu masina,... pentru detalii mai exacte despre cum sa o inmatriculati intrebati orice birou de vanzare/cumparare auto din orice oras din Romania. Nu mai tin minte exact cum si ce a fost, eu am platit la o firma de vanzari-cumparari auto sa se ocupe cam de tot. Stiu ca trebuia ceva cu o dovada de transport in caz ca intreaba politia detalii. Treaba respectiva se face ca sa nu mai plateasca ei contractul in Germania si astfel sa nu il introduca in pretul final cu care vand masina (orice cheltuiala trebuie scoasa cand te ocupi cu vanzari-cumparari auto).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto masina din germania dan73nik dan73nik As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania. Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ? Influenteaza asupra taxei de ... (vezi toată discuția)
Problema administratia financiara inmatriculare masina adrianivanciu adrianivanciu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Vreau sa achizitionez o masina de la o prietena care a cumparat masina de curand de la cineva care a cumparat-o din ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare auto / brief mic CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, La inceputul lunii noiembrie am achizitionat un automobil din germania, ce a fost adus in romania de catre un samsar, actul de vanzare cumpare a ... (vezi toată discuția)