avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata sulta in lipsa beneficiarului, prescriere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata sulta in lipsa beneficiarului, prescriere

Buna ziua . Am o hotarare judecatoreasca din 08.03.2012 prin care apartamentul mamei mi s-a atribuit mie cu obligatia sa dau trei sulte. Doua le-am dat dar a treia nu pot deoarece fratele meu este plecat si nu stiu de el. Nu pot face actul de intabulare pe numele
meu. Puteti va rog sa-mi spuneti cand se prescrie termenul de plata a sultei ? Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 22:36, 18 Octombrie 2014
3 ani
Daca in hotarare nu este specificat niciun termen de plata a sultei, aveti la dispozitie 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii.
Stimat forumist,

Există procedura consemnațiunii, prin care ,,debitorul poate consemna bunul pe cheltuiala şi riscurile creditorului, liberându-se astfel de obligaţia sa,, - Noul Cod civil, art. 1524.

Poate v-ar fi util să consultați un avocat/executor judecătoresc pentru a vă da detalii în legătură cu aceasta.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere drepturi banesti obtinute la masa succesorala emy_m emy_m Buna ziua, Dupa succesiunea facuta de bunica si fratele ei in 2003-2004, Bunica trebuia sa primeasca o sulta din partea fratelui, pe langa terenurile primite. ... (vezi toată discuția)
Termen achitare sulta partaj ContSters61402 ContSters61402 In ultimii doi ani am fost implicata intr-un proces de divort + partaj, in urma caruia decizia a fost atribuirea catre mine a locuintei, cu conditia achitarii ... (vezi toată discuția)
Partaj. valik valik Buna ziua.Am intentia sa cer plata sultei in rate.In cazul in care mi se aproba, devin proprietar unic al imobilului imediat dupa sentinta definitiva, sau dupa ... (vezi toată discuția)