avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans casa

Buna seara as dori sa fiu informata in legatura cu achizitionarea unui apartament prin urmatoarea metoda,eu +fratele meu+tata avem impreuna un aparatament compus din 3 camere ,am scos apartamentul la vanzare si am fost contactata de o persoana care mi propune sa mi ofere 20,000euro din totalul de 30,000euro,iar restul de 10,000euro sa ii plateasca in termen de 6 luni,noi urmand sa incheiem un contract la notar de vanzare cumparare,persoana urmand sa se mute dupa achitarea celor 20,000.Stiu ca in prealabil trebuie facuta taxa de succesiune.
Intrebare este corect sa inchei contract la notar? Este valabil?
Sa nu fiu trasa n pieept.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:55, 19 Octombrie 2014
Pai unde ati vrea sa l încheiați?
Sa înțeleg ca trebuie dezbătută succesiunea după mama Dvs. Întâi trebuie dezbătută succesiunea, apoi daca apartamentul nu este intabulat trebuie sa intabulati dreptul de proprietate pe cote părți ale fratelui, tatălui si al Dvs.
Apoi daca doriți sa vindeți il puteti vinde pt restul de preț rămas de achitat va veti înscrie drept de ipoteca legală sau puteti pune si un pact comisarii daca peste 6 luni nu va va achita restul ce preț contractul va fi rezolvitnde plin drept părțile repunandu se in situația anterioară, adica Dvs returnati cei 20.000 de euro cumpărătorului si veti fi din nou coproprietari toți trei pe aparatament.
Este corect (nimic ilegal), desi plata in doua transe presupune anumite riscuri.
Variante la prima vedere:
1. La plata primei transe de 20 mii, cumparatorul devine proprietar iar dvs. veti pune garantie pe apartament pentru diferenta de pret, si interdictia de instrainare pana la achitarea diferentei.
Va va indruma notraul cum sa puneti garantie (ipoteca pe apartament) si interdictia respectiva
2. La plata primei transe, aceasta se considera avans, deci dvs. ramaneti proprietari iar cumparatorul va devei proprietar la data platii transei doi. Cumparatorul va inscrie antecontractul de vanzare in CF (tot cu ajutorul notarului) si eventual alte garantii ca dvs. ii veti vinde la final (de ex. restituirea dublului avansului in caz ca nu va veti prezenta sa perfectati contractul la ultima transa).
Daca persoana se razgandeste in termenul de 6 luni ,nu mai vrea sa l cumpere respectiv sa achite restul sumei de 10,000? Ce se intampla?
Aveti posibilitatea sa încheiați antecontract si puteti clauze , nu se transmite proprietatea sau contract de vanzare cumparare cu ipoteca legală si pact comisoriu. Dvs alegeți. Mergeți la un notar.
e putin neclara propunerea facuta doamnei. o fi legal ceea ce spuneti , dar , de ce cumparatorul nu apeleaza la un credit ?
motivul , dobanzile mari...uffff!
pe de alta parte , diferenta de 10 mii , cumparatorul urmand sa o dea in rate sau toti odata in termen de 6 luni. posibilitatea "sucirii" poate sa existe , cumparatorul dorin sa nu mai achite , derpt urmare , doamna vanzator , se obliga sa returneze cei 20 de mii....
pai care mai este morala , sau ca cetatean , in cazul neintelegerii sau neputintei achitarii celor 10 mii , nu are dreptul la clauze mai ferme...

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sorinacho sorinacho detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin programul prima casa 4 - astept raspuns urgent IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua As avea nevoie urgent de lamuriri legate de vanzarea unui apartament prin programul PRIMA CASA. In urma cu o luna am incheiat un ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi apartamentul achizitionat de la un dezvoltator imobiliar in insolventa ,prin contract de vanzare cumparare ,. liber de sarcini?? yaryna yaryna buna ziua, Sunt un proprietar din Bacau care a achizitionat un imobil , apartament cu 2 camere intr-un bloc a unui dezvoltator imobiliar din Bacau ... (vezi toată discuția)