avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un minor la mijloc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un minor la mijloc

Buna ziua...Am cateva intrebari....Sotul meu,a parasit casa in urma cu cateva zile..Locuinta unde stam,eu si copilulu de 2 ani,este mostenirea parintilor mei,la care sotul meu a adus imbunatatiri in cei 5 ani de cand suntem impreuna(a mai tencuit pe interior,exterior,a facut o alee ptr garaj,a ridicat o magazie din osb).Acum,imi cere sa ii dau bani pe ce a lucrat,daca nu sparge tot...Cum se procedeaza in acest caz?Am refuzat sa fac succesiunea dupa mama mea care a decedat in 2007,tocmai ca sa nu trebuiasca sa impart casa cu el,noi casatorindu-ne in 2010...Ma mai ameninta ca imi va frura copilul...Am intrebat la cresa unde il duc pe cel mic,daca i se poate interzice sa il ia..Mi sa spus ca nu,atata timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca... Asa e? Va trebuii sa stau cu teama ca mi-l va lua pana cand se va finaliza divortul?...In legatura cu divortul... Trebuie neaparat sa angajez un avocat? La aceasta data,sotul meu ma lasat cu datorii de 10.000 lei,bani luati de la persoane fizice,nu camatari,prieteni si cunostiinte,bani pe care eu va trebuii sa ii returnez,si sincer nu am bani ptr un avocat...Daca accept sa vada copilul in prezenta mea,tot trebuie sa angajez un avocat?El nu doreste tutela copilului ,vrea doar sa il vada...Si inca ceva? Salariul lui,la ora actuala e mai mare ca al meu....Ma va afecta la tribunal asta?Sunt sigura ca va folosii asta impotriva mea..
Multumesc mult pt raspunsuri..
Cu respect....
Cel mai recent răspuns: mihasava35 , utilizator 23:16, 23 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
@AlexGeorge2010: inainte sa bagam frica in oameni, sa subliniam marile diferente intre cele doua situatii
- sotul dvs si-a dorit sa creasca el copilul in timp ce sotul dnei isi doreste banii investiti in casa sotiei
De acord cu mirebire , cunosc cazul dvs.@AlexGeorge2010 , situatia e complet diferita.
Pt. doamna cu divortul , va sfatuiesc totusi sa va consultati cu un avocat , pt. ca din cate ati scris, nu va cunoasteti drepturile. Nu va faceti griji in legatura cu casa in care locuiti, e doar a dvs , nu trebuie sa impartiti nimic cu sotul.Poate pretinde o suma pt. imbunatatiri , insa nu chiar exagerat, dat fiind o magazie din OSB , ceva beton si altele. De asemeni , nu trebuie sa-i platiti dvs. datoriile.
Singura dvs grija este referitoare la copilul dvs , dar deja ati primit sfaturi f. bune . Nu cred ca sotul dvs. vrea copilul , tot ce a vrut au fost banii. Insa se foloseste de copil , stie ca il iubiti si va e frica ca il poate lua , si vrea sa va faca sa faceti ce vrea el.
Succes..
Stimata doamna, mergeti la un mediator si incercati sa ajungeti la o intelegere... altfel veti avea multe neplaceri si bani irositi pe procese. Trebuie sa intelegti ca nimeni nu poate ramane si cu cutitul uns si cu slanina intreaga... amandoi stiti ce ati facut impreuna si cred ca cel bine este sa va intelegeti si cuprivire la toate aspectele atat cu privire la divort , daca asta doriti cat si cu privire la bunurile pe care le-ati realizat impreuna. Succes
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
Ioan Viorel Danciu, Mediator
[Daca nu aveti casa pierdeti si copilul.]
Nu este adevarat si asta o spun din proprie experienta cvantul,, mama '' intr-un proces cantareste foarte mult. Fosta sotie a luat copilul si a plecat in chirie la 800 km si toate probele depuse la dosar de mine impotriva ei la final au fost in favoarea ei.
Deci copilul nu il veti pierde cel putin pana la varsta de 10 cand are dreptul sa aleaga cu cine vrea sa stea .

Alte discuții în legătură

Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters200656 ContSters200656 Buna ziua, Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Divort dianalipa dianalipa buna ziua.in urma cu o saptamana am intentat proces de divort sotului pt infidelitate.am o fetita de 11 ani ,eu nu am lucrat niciodata deci nu am nici un ... (vezi toată discuția)