avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia minorului

Am divortat , am primit tutela si sa stabilit pensia alimentara ptr fiica mea minora de la data din care sa intentat actiunea de divort.Timp de 1 an si 5 luni nu am primit nimic ,iar fostul sot a vandut locuinta unde statea si schimbat si nr de telefon si nu mai stiu nimic de el.As dori sa stiu ce pot face sa recuperez pensia din urma.el neparticipand cu nimic la cresterea copilului , ulterior abia akm sa finalizat procesul...divort pensie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:01, 20 Octombrie 2014
Hotărârea obținută in instanța este un titlu executoriu. Adresati-va unui executor judecătoresc.
Dificil daca nu stiti date despre domnul, macar prin fostii prieteni comuni, nasi, rude prin alianta, cu bunicii sau altii cuc are ati mai tinut legatura poate sa aflati cate ceva... Altfel e scump si nu stiti daca e vreo finalitate.
Eventual plangere penala, insa nu e ceva ce as sfatui...
Obligatia legala de intretinere trebuie indeplinita , potrivit sentintei civile.

( hotararea este executorie de drept, poate fi pusa in executare fara a fi investita cu formula executorie ).


Asadar, daca pensia de intretinere nu este platita, va puteti adresa executorului judecatoresc, in vederea initierii tuturor formelor de executare silita.


Executarea silita poate fi realizata in toate formele sale, mobiliara, imobiliara, ori prin poprirea veniturilor salariale.

Daca exista o stare de insolvabilitate, creanta nu poate fi indestulata.


Este aplicabil termenul general de prescriptie de trei ani.


Neplata pensiei de intretinere, cu rea credinta, timp de cel putin trei luni, reprezinta elementul constitutiv al infractiunii de abandon de familie.


Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila, introdusa de persoana vatamata.


Actiunea civila poate fi alaturata celei penale.


Dummneavoastra, in calitate de reprezentant legal, va puteti constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, precizand defalcat sumele de bani solicitate, cu titlu de daune morale si materiale.


Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare AnaKarina AnaKarina Buna ziua.am si eu o intrebare.am divortat de cateva luni iar fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara pentru cei doi copii minori in valoare de 266 ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara iza20009 iza20009 Buna.Am hotarare judecatoreasca ptr pensia alimentara ce trebuie sa mi -o plateasca fostul sot .Nu mi-a platit din septembrie 2012 , iar ultima data cand am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Maria06 Maria06 Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: sunt divortata de 7 ani si am un copil de 10 ani. In sentinta de divort a fost stabilita pensia ... (vezi toată discuția)