Am divortat , am primit tutela si sa stabilit pensia alimentara ptr fiica mea minora de la data din care sa intentat actiunea de divort.Timp de 1 an si 5 luni nu am primit nimic ,iar fostul sot a vandut locuinta unde statea si schimbat si nr de telefon si nu mai stiu nimic de el.As dori sa stiu ce pot face sa recuperez pensia din urma.el neparticipand cu nimic la cresterea copilului , ulterior abia akm sa finalizat procesul...divort pensie. Va multumesc
Dificil daca nu stiti date despre domnul, macar prin fostii prieteni comuni, nasi, rude prin alianta, cu bunicii sau altii cuc are ati mai tinut legatura poate sa aflati cate ceva... Altfel e scump si nu stiti daca e vreo finalitate.
Eventual plangere penala, insa nu e ceva ce as sfatui...
Obligatia legala de intretinere trebuie indeplinita , potrivit sentintei civile.
( hotararea este executorie de drept, poate fi pusa in executare fara a fi investita cu formula executorie ).
Asadar, daca pensia de intretinere nu este platita, va puteti adresa executorului judecatoresc, in vederea initierii tuturor formelor de executare silita.
Executarea silita poate fi realizata in toate formele sale, mobiliara, imobiliara, ori prin poprirea veniturilor salariale.
Daca exista o stare de insolvabilitate, creanta nu poate fi indestulata.
Este aplicabil termenul general de prescriptie de trei ani.
Neplata pensiei de intretinere, cu rea credinta, timp de cel putin trei luni, reprezinta elementul constitutiv al infractiunii de abandon de familie.
Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila, introdusa de persoana vatamata.
Actiunea civila poate fi alaturata celei penale.
Dummneavoastra, in calitate de reprezentant legal, va puteti constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, precizand defalcat sumele de bani solicitate, cu titlu de daune morale si materiale.
Pensie alimentara
Maria06
Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: sunt divortata de 7 ani si am un copil de 10 ani. In sentinta de divort a fost stabilita pensia ... (vezi toată discuția)